زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، ما بین پسیان و میدان الف، پلاک 98 شماره تماس 02122654369 _ 02122654370

آدرس :

زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، ما بین پسیان و میدان الف، پلاک 98

تست پاپ اسمیر

آزمایش پاپ اسمیر چیست؟

یکی از روش های کاربردی و دقیق برای آگاهی از سلامت ناحیه رحم انجام تست پاپ اسمیر است که متخصصان این فرآیند را انجام داده تا از وجود سلول‌های سرطانی و پیش سرطانی در بخش دهانه رحم مطلع شوند. در طی فرایند تست پاپ اسمیر بخش بسیار کوچکی از دهانه رحم نمونه برداری شده و […]

یکی از روش های کاربردی و دقیق برای آگاهی از سلامت ناحیه رحم انجام تست پاپ اسمیر است که متخصصان این فرآیند را انجام داده تا از وجود سلول‌های سرطانی و پیش سرطانی در بخش دهانه رحم مطلع شوند.

در طی فرایند تست پاپ اسمیر بخش بسیار کوچکی از دهانه رحم نمونه برداری شده و در آزمایشگاه ها به طور دقیق مورد بررسی قرار می‌ گیرد تا پزشکان متوجه شوند که آیا خطری این عضو حیاتی را تهدید می‌ کند یا خیر.

بانوان باید انجام تست پاپ اسمیر را در فواصل زمانی مشخص شده انجام دهند، توجه داشته باشید که این تست با روش‌ های بسیار آسان انجام شده و هیچ گونه عوارضی برای شخص به همراه ندارد.

پزشکان و متخصصانی که در زمینه زنان فعالیت دارند تست پاپ اسمیر را در کلیه مراکز درمانی و حتی مطب انجام داده و پس از آزمایشات متعددی که بر روی نمونه انجام میشود می‌ توانند سلامت فرد را تایید کنند.

البته انجام تست پاپ اسمیر برای آگاهی از سرطان هایی که در ناحیه رحم اتفاق می افتد کاربردی می باشد و اگر این تست مرتبا انجام شود.

هرگونه عوارض احتمالی سریعاً مشخص شده و پزشکان می‌ توانند پیش از شدت گرفتن عوارض اقدامات لازم را برای درمان انجام دهند.

به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان انجام تست پاپ اسمیر را برای تمامی بانوان الزامی دانسته و معتقدند که این روش کاربردی می تواند سریعتر افراد را از وجود عوارض احتمالی آگاه کند تا شخص با آسیب ها، بیماری ها و مشکلات بسیار شدید مواجه نشود، این تست روش قطعی برای بررسی ناحیه رحم می باشد.

تست پاپ اسمیر سرطان دهانه رحم را مشخص می کند؟

تست پاپ اسمیر سرطان دهانه رحم را مشخص می کند؟
تست پاپ اسمیر سرطان دهانه رحم را مشخص می کند؟

بسیاری از پزشکان و متخصصان بر این باورند تنها روشی کاربردی برای بررسی سلامت دهانه رحم انجام تست پاپ اسمیر است.

با شروع رابطه جنسی ممکن است ناحیه واژن و رحم در معرض آسیب‌ های مختلف قرار گرفته و در صورت عدم رسیدگی ممکن است سبب ایجاد بیماری های خطرناک مانند سرطان رحم شود.

اگر بانوان به طور پیوسته چکاپ ها و معاینات مربوطه را انجام دهند از چنین خطراتی در امان بوده و هرگز با مشکلات شدید مواجه نخواهند شد.

تست پاپ اسمیر یکی از روش های قطعی برای تشخیص سرطان دهانه رحم است و متخصصان می توانند با یک نمونه برداری بسیار آسان و ساده و انجام آزمایشات مختلف متوجه شوند که آیا عارضه ای در این عضو حیاتی وجود دارد یا خیر.

متخصصان سلول های موجود را بررسی کرد و تشخیص خواهند داد که آیا تقسیم اضافی و یا سلول های جدید در این بخش وجود داشته یا خیر.

اگر مورد مشکوکی وجود داشته باشد متخصصان تست را مجدداً انجام داده تا به طور قطعی متوجه شوند که آیا عارضه ای در این ناحیه حساس وجود دارد و شدت آن چقدر است.

پس از آن می توانند با روش های مختلف اقدامات لازم را برای درمان آسیب‌ های احتمالی انجام دهند.

متخصصان و پزشکان انجام تست پاپ اسمیر را برای بررسی سلامت دهانه رحم مناسب ترین روش دانسته و معتقدند که بدون خطا هرگونه آسیب را در این بخش بدن مشخص می کند.

اگر سرطان دهانه رحم برای فرد اتفاق بیفتد تنها راه بررسی آن انجام تست پاپ اسمیر است و پزشک می‌ تواند از وجود چنین عارضه ای مطلع شده و حتی شدت و میزان آن را نیز مشخص خواهد کرد.

پس از آن پزشک می تواند با روش‌ های دقیق اقدامات لازم را برای درمانی مناسب انجام دهد.

 از چه سنی باید آزمایش پاپ اسمیر بدهیم؟

 از چه سنی باید آزمایش پاپ اسمیر بدهیم؟
از چه سنی باید آزمایش پاپ اسمیر بدهیم؟

با توجه به گسترش بیماری های خطرناک مانند سرطان دهانه رحم بسیاری از بانوان تمایل دارند تا با انجام چکاپ های آسان و دقیق مانند تست پاپ اسمیر از سلامت خود مطلع شوند.

اما مسئله این است از چه سنی انجام تست پاپ اسمیر الزامی می‌ باشد.

تا پایان سن ۲۱ سالگی انجام پاپ اسمیر الزامی نخواهد بود اما بلافاصله بعد از ازدواج از سن ۲۱ تا ۲۹ سالگی بهتر است که هر سه سال یک بار تست پاپ اسمیر را در مراکز معتبر انجام دهید.

اما با عبور از ۳۰ سالگی و تا سن ۶۵ سالگی هر سه سال یک بار آزمایش اچ پی وی و هر ۵ سال یکبار تست پاپ اسمیر انجام میشود.

بعد از ۶۵ سالگی ممکن است حتی افراد یائسگی را تجربه کرده و در این شرایط به دلیل عدم باروری بانوان نیازی به انجام تست پاپ اسمیر نخواهد بود.

اما مسئله مهمی که باید بدانید این است که این روند برای تمامی کسانی است که جواب تست پاپ اسمیر آنها کاملاً سالم و بدون آسیب اعلام میشود.

اگر به هر دلیلی پزشک مورد مشکوکی را در نتیجه تست پاپ اسمیر مشاهده کند قطعاً تمدید آن را سالانه یک بار برای شما در نظر خواهد گرفت.

با این حال اگر بیماری خاصی مشاهده شود پزشک سعی دارد که علاوه بر انجام تست پاپ اسمیر سایر معاینات مختلف را انجام داده تا متوجه شود که نقص در جواب آزمایش علت کدام عارضه می باشد و با این شرایط می‌ توانند اقدامات لازم را برای پیشگیری از بیماری های خطرناک انجام دهند.

باید بدانید که تست پاپ اسمیر برای تمامی بانوان به ویژه در دوره هایی که در سن باروری هستند بسیار ضروری بوده و به هیچ عنوان انجام آن را پشت گوش نیندازید زیرا می تواند ضامن سلامت شما بوده و شما را از هرگونه خطرات احتمالی سریعاً مطلع می کند.

 در چه شرایطی تست پاپ اسمیر زودتر از زمان مقرر شروع میشود؟

 در چه شرایطی تست پاپ اسمیر زودتر از زمان مقرر شروع میشود؟
در چه شرایطی تست پاپ اسمیر زودتر از زمان مقرر شروع میشود؟

با توجه به مطالب ذکر شده اکنون می دانید که سن مناسب برای انجام تست پاپ اسمیر در چه محدوده ای بوده و یا سالانه در دوره های مختلف چگونه باید تست پاپ اسمیر تکرار شود.

پزشکان بر این باورند که برخی از بانوان باید انجام تست پاپ اسمیر را زودتر از موعد آغاز کرده و در فواصل زمانی خاصی این آزمایش را تکرار نمایید.

تمامی بانوانی که سابقه سرطان داشته و در دوره‌ ای طولانی روند درمانی سخت مانند شیمی درمانی را طی کرده اند ممکن است بیش از افراد عادی در معرض سرطان دهانه رحم قرار بگیرند.

البته باید بدانید که اگر پزشکی زودتر از موعد انجام تست را برای شما مناسب می داند حتما آن را انجام دهید.

همچنین افرادی که با مشکلاتی مانند ضعف سیستم ایمنی بدن مواجه هستند و یا افراد مبتلا به ایدز باید تست پاپ اسمیر را زودتر از موعد شروع کرده و گاها پزشک تشخیص دهد که این تست باید سالانه یک الی دوبار انجام شود.

اگر به طور مکرر از انواع دخانیات استفاده می کنید باید بدانید که این تست برای شما الزامی بوده و ممکن است پزشک تشخیص دهد که باید زودتر از سایر افراد این فرآیند را انجام دهید.

با این حال اگر در معرض آسیب‌ های احتمالی قرار دارید و یا سابقه سرطان در خانواده شما بسیار زیاد است و افراد نزدیک به شما با این عارضه مواجه هستند.

بهتر است پیش از شروع ۲۱ سالگی با درخواست پزشک این تست را انجام دهید تا از سلامت خود اطمینان حاصل کرده و نگرانی بابت سلامت دهانه رحم نداشته باشید.

چه افرادی نیاز به انجام پاپ اسمیر ندارند؟

مسئله ای که بانوان با آن مواجه هستند این است که آیا تست پاپ اسمیر برای تمامی بانوان الزامی بوده و یا موارد استثنا وجود دارد.

به طور کلی تست پاپ اسمیر برای بررسی سلول های ناشناخته و غیر طبیعی در دهانه رحم می باشد اما بانوانی که به هر دلیلی رحم را به طور کامل از بدن خارج کرده اند نیاز به انجام تست پاپ اسمیر نخواهند داشت.

همچنین اگر سابقه سرطان دهانه رحم را ندارید و نتایج قبلی تست پاپ اسمیر شما کاملا مساعد و درست بوده باز هم نیازی به تست پاپ اسمیر نخواهید داشت.

تمامی بانوان با سن بالای ۶۵ سال که طی ۳ دوره آزمایش پاپ اسمیر را انجام داده و نتیجه آن کاملاً طبیعی بوده هم تا ۱۰ سال بعد از آن نیاز به تست مجدد ندارند.

باید بدانید که تمامی افراد حتی بدون داشتن رابطه جنسی باید حتماً تست پاپ اسمیر را انجام دهند مگر این که شامل سه گروه ذکر شده باشند.

که در این شرایط نیازی به انجام تست پاپ اسمیر نبود و هیچ گونه خطری سلامت دهانه رحم را تهدید نمی کند.

حتی اگر شرایط رحمی کاملاً مساعد باشید و تست را انجام دهید باز هم می توانید به سلامت خود اطمینان داشته باشید و نگرانی بابت این مسئله نخواهید داشت.

آیا بعد از یائسگی باید تست پاپ اسمیر انجام شود؟

آیا بعد از یائسگی باید تست پاپ اسمیر انجام شود؟
آیا بعد از یائسگی باید تست پاپ اسمیر انجام شود؟

با عبور از سنین میانسالی کاهش باروری در بانوان به صورت محسوس نمایان میشود، اما سوال اینجاست که چکاپ های خاص و ضروری مانند تست پاپ اسمیر باید در این دوره انجام شود یا خیر.

متخصصان و پزشکان بر این باورند که بررسی سلامت ناحیه رحم در همه سنین در الویت قرار گرفته و فرقی نمی‌کند که فرد در چه سن و چه وضعیت جسمانی قرار بگیرد.

مسئله مهم این است که با پایان دوره باروری و آغاز یائسگی ممکن است بانوان تصور کنند که دیگر نیازی به انجام تست پاپ اسمیر نمی باشد.

این تصور کاملا اشتباه است و شما باید بعد از یائسگی و با آغاز دهه شصت زندگی خود تست پاپ اسمیر را هر سه سال یا پنج سال یکبار تکرار نمایید و اگر نتیجه آن منفی و کامل مساعد باشد پزشک انجام تست پاپ اسمیر را هر ۱۰ سال یکبار به شما توصیه می‌ کند.

اما مشکلی که بعد از یائسگی با آن مواجه میشوید خشکی واژن است، زیرا میزان هورمون استروژن و پروژسترون کمتر شده و ممکن است خشکی و آتروفی واژن اتفاق بیفتد.

به دنبال این جریان استفاده از اسپکولوم برای بانوان کمی دردآور خواهد بود زیرا خشکی واژن باعث شده که تمامی مراحل تست پاپ اسمیر را به طور دقیق احساس کرده و ممکن است احساس درد، سوزش و یا ناراحتی را برای افراد به وجود آورد.

آیا می توان در زمان قاعدگی آزمایش پاپ اسمیر انجام داد؟

با شروع دوره قاعدگی ممکن است انجام برخی از فعالیت ها برای بانوان ممنوع باشد، به عنوان مثال متخصصان و پزشکان چکاپ ها و معاینات ناحیه واژن را در دوره قاعدگی انجام نخواهد داد.

زیرا معتقدند که این عضو حساس در دوران قاعدگی آسیب پذیر بوده و نباید هیچگونه شی خارجی حتی برای معاینه وارد کانال واژن شود، زیرا می تواند عاملی برای انتقال آلودگی به بخش های حساس رحم باشد.

اما مسئله این است که انجام تست پاپ اسمیر در دوران قاعدگی انجام میشود یا خیر.

در دوران قاعدگی خونریزی در حد خفیف یا شدید اتفاق خواهد افتاد و ممکن است دقت فرایند پاپ اسمیر را تا حد زیادی کاهش داده و در نمونه ای که از بافت دهانه رحم برداشته میشود ممکن است مقداری از خونه خروجی رحم نیز وجود داشته باشد.

با این حال انجام آزمایش پاپ اسمیر دقت کافی را نداشته و ممکن است در نتیجه آن اختلالاتی ایجاد شود.

متخصصان بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر را بلافاصله بعد از قاعدگی می دانند و اگر قاعدگی پس از ۷ روز به پایان رسید تعادل هورمونی در بدن شما برقرار بوده و التهابات از بین رفته اند و دهانه رحم کاملاً بسته میشود.

بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر همین دوره می باشد که می توانید به پزشک مراجعه کرده و این نمونه برداری و آزمایش ساده اما کاربردی را به انجام برسانید.

آیا پاپ اسمیر باعث از دست دادن باکرگی میشود؟

آیا پاپ اسمیر باعث از دست دادن باکرگی میشود؟
آیا پاپ اسمیر باعث از دست دادن باکرگی میشود؟

یکی از مهمترین مسائلی که عموم بانوان با آن درگیر هستند این است که چکاپ ها و آزمایشات مربوط به واژن و رحم عواملی برای از بین رفتن باکرگی در دختران می باشد یا خیر.

وجود پرده برای افراد زیادی در جوامع مختلف اهمیت داشته و باید از سلامت آن محافظت کنند اما مسئله این است که آیا انجام تست پاپ اسمیر باعث از دست رفتن باکرگی میشود؟

جواب این سوال مثبت است، زیرا پزشکان و متخصصان برای نمونه برداری از بافت دهانه رحم اسپکولوم را در داخل واژن قرار داده و باید نمونه برداری از دهانه را رحم انجام دهند.

اما می دانید که پرده بکارت معمولا در فاصله یک الی دو سانتی متری کانال ورودی واژن قرار دارد و به محض ورود اشیا خارجی سریعا پاره شده و قابل ترمیم نخواهد بود.

نا گفته نماند که طبق نظر پزشکان و متخصصان دختران باکره و تمامی کسانی که رابطه جنسی نداشته اند نیازی به انجام تست پاپ اسمیر نخواهند داشت.

با این حال این افراد کمتر از سایرین در معرض آسیب ها و بیماری های جنسی قرار گرفته و اگر بیماری‌ های زمینه‌ ای مانند سرطان را تجربه نکرده اید بهتر است انجام تست پاپ اسمیر را به دوره‌ های بعد و سنین بالاتر موکول کنید.

با این حال ورود اجسام خارجی هر چند کوچک برای انجام تست پاپ اسمیر به صورت قطعی به پرده بکارت آسیب وارد کرده و باعث از بین رفتن پرده بکارت خواهد شد.

قبل از انجام تست پاپ اسمیر چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

متخصصان و پزشکانی که تست پاپ اسمیر را انجام می‌ دهند به افراد توصیه می‌ کنند که چند نکته مهم را رعایت کرده تا نتیجه تست آنها با دقت بسیار زیاد به انجام برسد.

باید بدانید که دو روز قبل از انجام نمونه برداری و انجام تست پاپ اسمیر رابطه جنسی کاملاً ممنوع می باشد و بهتر است که در این دوره به هیچ عنوان دوش نگرفته و برای مدت طولانی استحمام نکنید.

اگر از داروهای خاصی در ناحیه واژینال استفاده می کنید بهتر است که مصرف آنها را موقتا حذف کرده و به هیچ عنوان نباید اسپرم به درون واژن انتقال پیدا کند.

دوره قاعدگی ممنوعیت بزرگ برای انجام تست پاپ اسمیر می باشد زیرا واژن در وضعیت مناسبی نبوده و نمی‌ توان نمونه برداری از دهانه رحم را با دقت به انجام رساند، با این حال باید دوره قاعدگی به اتمام برسد و پایان این دوره بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر خواهد بود.

یکی از ممنوعیت های قبل از انجام تست پاپ اسمیر این است که سه ماه بعد از زایمان به هیچ عنوان تست پاپ اسمیر انجام نمیشود.

بنابراین بهتر است این تست برای افرادی که هیچگونه بارداری و زایمان نداشته اند در فاصله بین دو قاعدگی انجام شود با این شرایط فرآیند پاپ اسمیر با دقت بالاتری انجام شده و نتیجه ای که به دست می‌ آید کمترین میزان خطا را خواهد داشت و پزشک می‌ تواند با توجه به نتیجه آزمایش وضعیت سلامتی شما را اعلام کند.

آزمایش پاپ اسمیر چگونه انجام میشود؟

اگر تمایل به انجام تست پاپ اسمیر دارید بهترین کار این است که به مراکز مربوطه و مطب پزشک مراجعه کرده و این نمونه برداری آسان را نهایتاً طی چند دقیقه کوتاه به انجام برسانید.

قبل از هر چیز باید بهداشت فردی را رعایت کرده و تمامی مراقبت های ذکر شده توسط پزشک را انجام داده باشید.

در مرحله اول باید به پشت بر روی تخت مخصوص دراز کشیده و پاشنه پا را در قسمت رکاب صندلی قرار دهید.

پس از آن پزشک به آرامی اسپکولوم را به درون واژن انتقال داده و با یک برس نرم و مخصوص سعی دارد تا خراشی در دیواره رحم ایجاد کند و می تواند با این شرایط نمونه برداری را به راحتی انجام داده و نمونه ای که جمع آوری شده را در ظرفی مخصوص قرار خواهد داد.

نمونه به شما داده میشود تا سریعاً آن را به آزمایشگاه طبی برسانید، پس از آن آزمایش های مربوطه را بر روی آن انجام خواهند داد.

بهتر است برای انجام تست پاپ اسمیر و بررسی نمونه ارائه شده توسط پزشک به آزمایشگاه های معتبر مراجعه کنید تا بتوانید به نتیجه آن اعتماد کرده و پزشک به راحتی از سلامت ناحیه رحم مطلع خواهد شد.

آیا آزمایش پاپ اسمیر دردناک است؟

تمامی افراد به ویژه بانوان با وجود حساسیت بیشتری که دارند تمایل دارند هنگام انجام آزمایشات و چکاپ های داخلی این فرآیند را با کمترین میزان درد و آسیب طی کنند.

اما یکی از تست های کاربردی پاپ اسمیر است که برای بانوان در سنین مختلف تجویز میشود، اما مسئله ای که ممکن است ذهن عموم بانوان را به خود مشغول کند این است که آیا انجام تست پاپ اسمیر درد و آسیب زیادی به همراه دارد یا خیر.

انجام تست پاپ اسمیر با یک روش انجام میشود و اینکه آیا درد و خونریزی داشته باشد یا نه تنها بستگی به تبحر و نحوه کار پزشکی شما خواهد داشت.

پزشکان به دلیل تخصص بسیار زیادی که دارند این نمونه برداری را با کمترین میزان آسیب به انجام می رسانند و طی انجام این فرایند که بسیار کوتاه می باشد فرد هیچگونه دردی را احساس نکرده و پس از آن سوزش یا خونریزی اتفاق نمی‌ افتد.

ممکن است تنها لحظه ورود اسپکولوم به واژن را متوجه شوید.

روند انجام نمونه برداری با یک فرچه کاملاً نرم و ظریف طی میشود و هیچگونه احساس درد را تجربه نکرده و اطمینان داشته باشید که این فرآیند با سهولت بسیار زیاد انجام میشود بدون آنکه آسیبی متوجه سلامتی شما باشد و دردهای شدیدی را متحمل نخواهید شد.

با این حال تست پاپ اسمیر روشی آسان کاربردی و البته مناسب برای بررسی سلامت ناحیه رحم می باشد.

آیا خونریزی بعد از انجام پاپ اسمیر طبیعی است؟

آیا خونریزی بعد از انجام پاپ اسمیر طبیعی است؟
آیا خونریزی بعد از انجام پاپ اسمیر طبیعی است؟

همانطور که می‌ دانید انجام تست پاپ اسمیر فرایند الزامی برای بانوان است تا پزشک بتواند راحت تر از وضعیت سلامتی بانوان به ویژه این عضو مهم مطلع شود.

اما این سوال مطرح میشود که خونریزی بعد از انجام تست پاپ اسمیر طبیعی می باشد یا خیر.

گاها به دلیل حساس بودن دهانه رحم ممکن است بعد از انجام این فرآیند و نمونه برداری التهاب و خونریزی اتفاق بیفتد که معمولاً در حد لکه بینی بوده و طی چند روز بدون هیچ مداخله‌ ای برطرف خواهد شد.

البته اگر دهانه رحم در وضعیتی قرار بگیرد که حساس  و ملتهب باشد ممکن است میزان خونریزی نیز افزایش یابد.

به عنوان مثال بانوانی که در دوره بارداری هستند و یا در چند روز قبل از دوره قاعدگی این تست را انجام می دهند ممکن است میزان لکه بینی و خونریزی های شدید تر را تجربه کنندکه البته امری طبیعی بوده و بهبود پیدا می‌ کند.

اما در موارد نادر وجود برخی از دلایل خاص مانند سرطان دهانه رحم ممکن است بعد از انجام تست پاپ اسمیر منجر به خونریزی های بسیار شدید شود.

البته این افراد نه تنها بعد از تست پاپ اسمیر بلکه بعد از انجام رابطه جنسی و هر نوع فعالیت ورزشی ممکن است خونریزی را نیز تجربه کنند.

بعد از انجام پاپ اسمیر اگر در حد لکه بینی خونریزی مشاهده شد جای نگرانی نداشته و مطمئن باشید تنها به دلیل یک التهاب ساده این اتفاق رخ داده است و سریعاً بهبود پیدا می‌ کند.

اما اگر خونریزی بیش از حد طبیعی و برای مدت طولانی ادامه پیدا کرد بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

آیا ممکن است در نتایج پاپ اسمیر خطا رخ دهد؟

تست پاپ اسمیر نیز مانند سایر آزمایشاتی که برای بررسی نواحی مختلف انجام میشود شرایط و قوانینی دارد که در صورت عدم رعایت هر کدام از آنها ممکن است خطایی در نتیجه آزمایش اتفاق بیفتد.

با مطالعه مطالب قبل حتما متوجه شده اید که آزمایش پاپ اسمیر باید در شرایط ایده آل انجام شود تا پزشک بتواند به نتیجه آن اطمینان کند.

در هر صورت احتمال بروز خطا در نتایج تست پاپ اسمیر وجود دارد اما میزان آن بسیار محدود است و اگر به آزمایشگاه های معتبر مراجعه کنید درصد خطا تا حد بسیار زیادی کم خواهد شد.

اما اگر مراقبت های قبل از انجام تست پاپ اسمیر انجام نشود قطعاً تاثیرات منفی خود را بر نتیجه اصلی اعمال خواهد کرد.

انجام رابطه زناشویی پیش از انجام تست پاپ اسمیر می تواند میزان ترشحات و تعادل هورمونی را به هم زده و قطعا نتیجه تست کمی متغیر خواهد بود.

البته اینکه پزشک بتواند با روش های درست روند تست پاپ اسمیر را به انجام برساند از نکات مهم به شمار می آید و تبحر زیاد پزشک میزان خطا را نیز کاهش خواهد داد.

اگر هنگام انجام تست پاپ اسمیر با پزشکان همکاری نکنید ممکن است در برداشت نمونه اختلالی ایجاد شود که نهایتا تاثیرات منفی خود را در نتیجه آزمایش اعمال خواهد کرد.

بهتر است که هنگام انجام تست پاپ اسمیر تمامی توصیه های گفته شده توسط پزشکان انجام داده تا نتیجه آزمایش بدون خطا حاصل شود.

آیا پاپ اسمیر بیماری های مقاربتی و نازایی را تشخیص می دهد؟

یکی از آزمایشات دقیق و کاربردی که برای بررسی سلامت دهانه رحم انجام میشود تست پاپ اسمیر است.

برخی افراد تصور می‌ کنند که با وجود این تست و این نوع آزمایش می توانند بیماری های مقاربتی و نازایی را تشخیص دهند.

اما پزشکان بر این باورند که این تست تنها برای بررسی سلامت یا آسیب های مربوط به دهانه رحم انجام میشود و اگر سلول های ناشناخته ای در این قسمت وجود داشته باشند به واسطه پاپ اسمیر نمایان خواهند شد.

شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که این تست برای تشخیص بیماری های مقاربتی استفاده نمیشود و حتی با وجود هرگونه بیماری یا آسیب های جنسی ممکن است خطای بسیار زیاد و فاحشی در نتیجه تست پاپ اسمیر ایجاد شود.

باید بدانید که بررسی علت نازایی و روش های درمانی آن متفاوت تر و فراتر از تست پاپ اسمیر است و نباید برای تشخیص نازایی به تست پاپ اسمیر اکتفا کرد.

با این حال نمی توان هر گونه عوارضی مانند نازایی را به واسطه تست پاپ اسمیر بررسی نمود و روش های تشخیص و درمان آن کمی پیچیده‌ تر از تست پاپ اسمیر است و باید حتماً روش های تشخیصی را با شیوه های تخصصی تر در پیش بگیرید.

انجام تست پاپ اسمیر شاید بتواند بیماری های مقاربتی و نوع آنها را نمایان کند.

اما باید بدانید که برای بررسی دقیق‌ تر پزشکان و متخصصان روش های تخصصی تر را در پیش گرفته تا بتوانند هر کدام از عوارض ذکر شده را جویا شده و روش‌ های درمانی اصولی را در پیش خواهند گرفت.

با این حال بهتر است برای بررسی بیماری‌ های مقاربتی و یا علت و درمان نازایی تنها به انجام تست پاپ اسمیر اکتفا نکنید و بهتر است که روش های توصیه شده توسط پزشک را انجام دهید.

نتایج تست پاپ اسمیر

نتایج تست پاپ اسمیر
نتایج تست پاپ اسمیر

دغدغه ای که بسیاری از بانوان پس از انجام تست پاپ اسمیر دارند این است که نتیجه آزمایش آنها مثبت بوده یا خیر.

اگر نتیجه تست پاپ اسمیر منفی باشد نشان دهنده این است که هیگونه سلول‌ های غیر طبیعی در دهانه رحم مشاهده نشده و وضعیت سلامتی در حد نرمال می باشد.

اما اگر نتیجه تست پاپ اسمیر منفی باشد و پزشک تشخیص دهد که التهاب و یا عفونتی در این بخش بدن وجود دارد جای نگرانی نداشته و به سرعت بهبود پیدا می‌ کند.

اما گاها نتیجه تست پاپ اسمیر ممکن است غیر طبیعی باشد که در نتیجه مثبت بودن آن خطر ابتلا به سرطان سرویکس یا دهانه رحم را نشان می دهد.

اگر سلول های غیرطبیعی در این بخش رحم وجود داشته باشد نتیجه تست پاپ اسمیر مثبت میشود که پس از آن پزشک سعی دارد با انجام تست مجدد از نتیجه آزمایش اطمینان حاصل کرده و اگر مجدداً همان نتیجه به دست آمد روش های مختلف برای بررسی های دقیق تر انجام خواهند شد.

اما گاها پیش می آید که نتیجه تست پاپ اسمیر کاذب باشد، اما باید بدانید که در هر صورت اگر تست و آزمایش شما نتیجه مناسبی نداشته باشد پزشکان مجدداً آن را تکرار کرده تا به یک نتیجه درست دست پیدا کنند.

در هر صورت باید بدانید که این تست روشی مناسب برای بررسی سلامت شما بوده و می تواند شما را از خطرات جدی و آسیب‌ رسان هرچه سریعتر مطلع کند، با این حال بهتر است که به جای ترس از نتیجه تست پاپ اسمیر اقدامات را انجام داده تا از وضعیت سلامت خود مطمئن شوید.

26 پاسخ

    1. دستورالعمل‌های معتبر کنونی توصیه می‌کنند که زنان از سن 21 سالگی هر سه سال یک بار آزمایش پاپ اسمیر انجام دهند تا از سرطان سرویکس جلوگیری شود. طی فرآیند یک پاپ اسمیر معمول، سلول‌های سرویکس به آرامی تراشیده شده و از نظر رشد غیرطبیعی بررسی می‌شوند. این کار در مطب پزشک انجام می‌شود.

    1. سرطان دهانه رحم
      سلول‌های بالقوه پیش سرطانی در دهانه رحم
      زگیل تناسلی ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)
      عفونت شایع مقاربتی (STI)

      لازم به ذکر است، آزمایش پاپ اسمیر فقط به تشخیص سرطان دهانه رحم و نوع خاص عفونت‌های ویروسی مانند عفونت HPV (زگیل تناسلی) در زنان کمک می‌کند

    1. انجام تست پاپ اسمیر در زنان با سن ۲۱ تا ۶۵ سال توصیه می‌شود. به‌طورکلی، پس از آغاز رابطه جنسی، در هر سنی، این تست انجام می‌شود. سپس در صورت طبیعی بودن نتایج، هر ۳ سال، آزمایش پاپ اسمیر تکرار می‌شو

  1. سلام وقت بخیر چه چیزی باعث می‌شه جواب پاپ اسمیر خطا داشته باشه؟

    1. نتایج مثبت به معنای تشخیص سلول‌های غیرطبیعی است. مهم است بدانید که غیرطبیعی بودن جواب ازمایش پاپ اسمیر همیشه به معنای سرطان نیست. سلول‌های غیرطبیعی می‌توانند نشان‌دهنده التهاب، عفونت کلامیدیا واژن، عفونت قارچی، تبخال ناحیه تناسلی، تریکومونیازیس و HPV باشند.معمولا به نوع نمونه بردای هست

  2. وقت بخیر تستی که پزشک گرفته رو چند روز می تونم خونه نگهدارم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر