آزمایش کشت زخم

آزمایش کشت زخم

کشت زخم باکتریایی چیست؟ یکی از مهمترین آزمایشاتی که امروزه با تخصص و مهارت زیاد در سراسر دنیا انجام میشود مربوط به کشت زخم باکتریایی می باشد. با ما همراه باشید تا توضیحاتی کلیدی در مورد این آزمایش را به شما ارائه دهیم تا با افزایش سطح آگاه خود بدانید که این آزمایش چه زمانی […]

کشت زخم باکتریایی چیست؟

یکی از مهمترین آزمایشاتی که امروزه با تخصص و مهارت زیاد در سراسر دنیا انجام میشود مربوط به کشت زخم باکتریایی می باشد.

با ما همراه باشید تا توضیحاتی کلیدی در مورد این آزمایش را به شما ارائه دهیم تا با افزایش سطح آگاه خود بدانید که این آزمایش چه زمانی کاربرد دارد و چه زمان باید حتماً این فرایند با دقت و اصول کافی انجام پذیرد.

به طور کلی کشت زخم باکتریایی نوع آزمایش است که برای شناسایی و تشخیص بسیاری از باکتری های بیماری زا در یک زخم انجام میشود.

برخی از زخم ها مانند جای گاز انسان یا حیوان مستعد عفونت های بسیار خطرناک است و پزشکان با یک نمونه گیری از زخم می توانند عوامل بیماری زا را با دقت بسیار زیاد مشخص کنند.

توجه داشته باشید که عوامل بیماری زایی که در محل زخم ها جمع پیدا می‌ کنند بسیار گوناگون هستند و هر کدام از آنها می‌ توانند خطر و تهدید جدی برای سلامت افراد باشند.

با این حال اگر پزشکان و متخصصان پس از بروز زخم های مختلف انجام آزمایش کشت باکتریایی را برای شما مناسب می‌ دانند به هیچ عنوان در انجام آن کوتاهی نکرده و هرچه سریع تر در اولین مرکز آزمایشگاهی از سلامت خود مطمئن شوید.

قطعا ایجاد زخم های مختلف و شدید در نواحی مختلف بدن با حساسیت، تورم و قرمزی بسیار زیاد همراه است و در این شرایط مهم است که آزمایش کشت زخم انجام شود.

با این حال باید بدانید که کشت زخم می تواند عاملی برای بروز بیماری های خطرناک و البته نگران کننده باشد که باید هرچه سریع تر توسط متخصصین بررسی شود و روش‌ های درمانی به طور دقیق انجام پذیرد.

به طور معمول دو مرحله برای آزمایش کشت زخم انجام می گردد، در مرحله اول پزشکان سعی دارند برای نمونه گرفتن از زخم اطراف آن را به صورت نمونه برداری جداسازی کنند.

در مراحل بعدی پزشکان سعی دارند تا نمونه ها را به بخش آزمایشگاه انتقال داده و تمامی جزئیات به این واسطه مشخص می گردد.

به طور کلی در نمونه برداری متخصصان مقداری از بافت زخم و حتی از مایعاتی که با سرنگ از زخم برداشته میشود را مورد ارزیابی قرار می‌ دهند که بررسی هر کدام از آنها می تواند اطلاعاتی مفید را در اختیار پزشک قرار دهد.

شاید این مسئله در ذهن افراد وجود داشته باشد که برای انجام کشت زخم باکتریایی پزشکان چگونه می توانند نمونه را از زخم برداشت کنند.

به طور معمول پزشکان روش بیوپسی در کشت زخم را انتخاب می‌ کنند که به واسطه چاقوی جراحی بخش بسیار کوچکی از بافت زنده زخم را جداسازی کرده تا مراحل آزمایش نیز انجام شود.

روش دوم که معمولا بهترین روش شناخته میشود این است که پزشکان به واسطه چند سوزن می توانند نمونه برداری از بافت های مختلف زخم و مایعات خروجی از آن را انجام دهند.

اما روش سوم که عملی ترین و اغلب بهترین روش برای تهیه نمونه از زخم می باشد کشت سواب است.

اگر روش سوم برای نمونه برداری انتخاب شود پزشکان برای جداسازی میکروارگانیسم های بافت زخم و میکروارگانیسم های مربوطه با ترشح ابتدا زخم را تمیز کرده و در مواردی مرطوب کردن سواب با نرمال سالین نیز روشی مناسب خواهد بود.

با این حال پزشکان کشت زخم باکتریایی را با روش های بسیار کاربردی انجام می دهند تا علاوه بر حفظ سلامت بیمار بتوانند روش های درمانی و آزمایشگاهی را به صورت دقیق انجام دهند.

انواع باکتری های کشت زخم

انواع باکتری های کشت زخم
انواع باکتری های کشت زخم

تمامی آزمایشاتی که برای تشخیص باکتری های کشت زخم انجام میشود همگی کلیدی و کاربردی هستند و پزشکان سعی دارند که با روش‌ های مختلف و مطابق با وضعیت جسمانی بیمار این فرایند را انجام داده تا از وضعیت سلامتی آنها مطلع شوند.

به طور کلی زخم در هر قسمت بدن بسیار خطرناک است و در صورت عدم رسیدگی و التیام زخم می تواند منجر به بروز آسیب‌ های جدی شود.

پزشکان و متخصصان با هر نوع زخمی که بر اثر عوامل مختلفی ایجاد شده باشد با روش خواص برخورد می کنند و اگر زخم ها کاملاً جدی و کاری باشند آزمایش کشت زخم انجام میشود تا نوع باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها در نمونه گیری های مختلف مشخص شود.

به این واسطه پزشکان روش های درمانی را خیلی سریع و کاربردی آغاز کرده و سلامت افراد را حفظ می کنند.

توجه داشته باشید که برخی از انواع باکتری ها به صورت طبیعی در بخش‌ های مختلف بدن زندگی کرده و رشد و تکثیر آنها هیچ گونه خطری برای افراد ندارد بلکه در مواردی می تواند سلامتی افراد را تضمین کند.

اما زمانی که زخم های عفونی اتفاق می‌ افتد از شایع‌ ترین باکتری های فعال و ایجاد کننده عفونت در زخم ها می توان به استافیلوکوکوس اورئوس اشاره کرد و البته نوع دیگری از استافیلوکوک ها هم می توانند در این بخش وجود داشته باشند.

به طور کلی وجود باکتری در هر زخم می تواند عاملی برای عفونت های شدید باشد که به دنبال آن آسیب به بافت اصلی بدن را نیز به همراه دارد و البته روند بهبود زخم ها را به تاخیر می اندازد.

پزشکان و متخصصان به دنبال روش هایی هستند که هرچه سریع تر نوع باکتری کشت زخم را تشخیص داده تا بتوانند روش های درمانی را نیز انجام دهند.

همواره توجه داشته باشید که هر نوع باکتری که در زخم رشد کند می‌ تواند عاملی خطرناک باشد، برخی از این عوارض را موضعی نامیده و برخی دیگر عوارض سیستمیک می‌ دانند.

پزشکان و متخصصان پوست را اولین لایه دفاعی بدن معرفی کرده که اگر دچار پارگی و آسیب شود نهایتاً کشت زخم باید در بخش ها و بافت های حساس تر انجام پذیرد.

متخصصان معتقدند که بهتر است شدیدترین عوارض موضعی مانند عفونت زخم و بهبود دیر هنگام آن را جدی گرفته تا وارد مرحله عوارض سیستمیک نشوید.

زیرا اگر این مرحله اتفاق بیفتد عفونت به بخش‌ های عمیق تر کشیده شده و ممکن است به استخوان و یا مغز استخوان برسد و با التهابات بسیار شدید روند درمان را بسیار کند و در مواردی نادر غیر ممکن می کند.

به همین دلیل است که پزشکان به محض بروز زخم های شدید توصیه می کنند که جهت انجام کشت زخم باکتریایی به آزمایشگاه های مربوطه مراجعه کرده تا هر چه سریع تر میزان آلودگی ها و آسیب های ناشی از آن مشخص شود.

با توجه به علت ایجاد زخم در نواحی مختلف پوست باکتری هایی که در این قسمت شروع به رشد می‌ کنند متغیر هستند که البته همه آنها ممکن است هر چند ضعیف دردسر آفرین باشند و باید هر چه سریع‌ تر بهبود پیدا کنند و باید محل زخم از وجود چنین باکتری هایی پاکسازی شود.

در کشت پوست و زخم از چه آزمایش هایی برای شناسایی باکتری ها استفاده میشود؟

در کشت پوست و زخم از چه آزمایش هایی برای شناسایی باکتری ها استفاده میشود؟
در کشت پوست و زخم از چه آزمایش هایی برای شناسایی باکتری ها استفاده میشود؟

طبق آمار به دست آمده بهترین آزمایش برای بررسی کشت زخم این است که پزشکان و متخصصان به صورت زنده بافت های آسیب دیده را نمونه برداری کرده و مورد آزمایش قرار می‌ دهند.

بررسی نمونه ها به صورت میکروسکوپی تا حد زیادی مشخص می کند که چه نوع باکتری هایی در حال رشد هستند و هر کدام از آنها با چه روش هایی باید درمان شوند.

متخصصان برای انجام آزمایش کشت زخم باکتریایی ابتدا یک نمونه از مایع آبسه و یا بافت زخم را برداشت کرده و با انجام آزمایشات مختلف بر نمونه دریافت شده اطلاعات بسیار مناسبی را دریافت می کنند.

قبل از هر چیز باید بدانید که آزمایش کشت پوست و زخم زمانی انجام میشود که پزشک متوجه شود شرایط زخم حالت طبیعی نداشته و ملتهب و حساس است و البته زخم با عفونت های پی در پی تشدید شده و بهبودی آن با تاخیر بسیار زیادی مواجه شده است.

مسئله بسیار مهم این است که برای انجام فرآیندهایی مانند کشت پوست و زخم چه آزمایشاتی انجام میشود.

امروزه دستگاه های پیشرفته به بازار عرضه شده و متخصصانی که در آزمایشگاه های حرفه ای و تخصصی فعالیت دارند می توانند با به کارگیری تجهیزات به روز به راحتی فرایند شناسایی باکتری ها را انجام دهند.

اگر یک میکروسکوپ بسیار قوی و سایر تجهیزات در اختیار متخصصین قرار داده شود به راحتی نوع باکتری ها را تشخیص داده و روند رشد و سرعت انتشار آنها را مشخص خواهند کرد.

معمولاً پزشکان و متخصصان پس از انجام آزمایش کشت پوست و زخم به راحتی مشخص خواهند کرد که باکتری ها از چه نوعی هستند و چه روش درمانی باید برای کنترل و پیشگیری از تکثیر آنها انجام پذیرد.

انجام برخی از آزمایشات مانند نمونه گیری خون در چنین شرایطی کاربرد مناسب را ندارد و بهترین روش برای بررسی بخش های آسیب دیده و زخم هایی که در نواحی مختلف بدن به وجود آمده این است که نمونه گیری مستقیما از زخم انجام شده و فعالیت های مختلف برای بررسی نمونه ها انجام پذیرد.

پزشکان و متخصصان نمونه گیری از بافت های آسیب دیده را روشی مطمئن و کم خطر دانسته و معتقدند که به این واسطه می‌ توانند هر چه دقیق تر و سریع تر آزمایش کشت باکتریایی را نیز به مرحله درمان برسانند.

یکی از مهمترین مراحلی که در آزمایش کشت پوست و زخم انجام میشود این است که متخصصان بتوانند نوع باکتری های زنده و فعال را مشخص کنند.

وجود چند باکتری کار پزشک را سخت تر کرده و باید به صورت دقیق تر فرایند آزمایش را انجام دهند اگر مشخص شود که دقیقاً کدام باکتری ها در محل زخم در حال رشد و تکثیر هستند روند کنترل آنها آسان تر بوده و پزشکان با قاطعیت بیشتری می توانند از انتشار بیشتر آنها جلوگیری کنند و روند بهبود زخم سرعت می گیرد.

آزمایش کشت زخم چرا انجام میشود؟

آزمایش کشت زخم چرا انجام میشود؟
آزمایش کشت زخم چرا انجام میشود؟

پس از بروز زخم های عمیق در نواحی مختلف بدن اگر به پزشک مراجعه کنید متخصصان روند بهبود زخم ها را بررسی کرده تا متوجه شوند که آیا این روند به صورت طبیعی و در زمان مناسب طی میشود یا خیر.

اگر به هر دلیلی پزشک متوجه شود که بهبود زخم ها با تاخیر مواجه است، آزمایش کشت زخم را برای شما الزامی دانسته و ممکن است به وجود انواع آلودگی ها و باکتری های فعال شکوک شوند.

به طور کلی کشت زخم باکتریایی آزمایشی است که برای تشخیص انواع باکتری های بیماری زا در یک زخم انجام میشود.

برخی از زخم ها به دلیل موقعیتی که در بدن دارند مستعد بروز عفونت های شدید هستند و پزشکان با انجام یک نمونه گیری ساده از محل زخم متوجه خواهند شد که آیا باکتری های خاصی در این منطقه شروع به تکثیر نموده اند یا خیر.

گاها ممکن است عوامل بیماری زا در ناحیه زخم مانع از بهبود این آسیب شود و برای برخی از افرادی که مبتلا به دیابت هستند چنین شرایطی بسیار خطرناک بوده و ممکن است حتی باعث آسیب همیشگی و دائمی به عضو مربوطه شود.

اما پزشکان و متخصصان آزمایش کشت زخم را زمانی انجام می‌ دهند که به شرایط پیش آمده مشکوک بوده و معتقدند که عوامل غیر طبیعی باعث تشدید این عارضه گردیده است.

اگر متوجه میشوید که زخم شما برای مدت طولانی بهبود پیدا نکرده و با التهاب و قرمزی و گاها خونریزی یا آبسه همراه است توصیه میشود که سریعاً به پزشک مراجعه نمایید و در این شرایط متخصصان با یک نمونه گیری ساده می توانند آزمایشات دقیقی را انجام دهد.

اگر ویروس یا باکتری فعال و در حال رشد وجود داشته باشد می توانند هر چه سریع تر از حضور آنها مطلع شوند و به این واسطه فرایند پیشگیری از شدت گرفتن آن را انجام داده و روش های درمانی با دقت و سرعت بالاتری انجام می پذیرد.

با این حال طبق نظر پزشکان آزمایش کشت زخم روشی کاربردی و موثر برای پیشگیری از عوارض جسمانی بسیار حاد می باشد و اگر متخصصان انجام چنین آزمایشی را برای شما الزامی می دانند بهتر است که در انجام آن کوتاهی نکرده و برای مراقبت از سلامت خود حتما این فرایند در مراکز تخصصی به انجام برسانید.

همه ما عفونت های کوچک را در بخش های مختلف بدن تجربه نموده ایم و می دانیم که اگر عفونت در زخم ایجاد شود درد و خونریزی زیادی را به همراه داشته و روند بهبود آن بسیار کند میشود.

تصور کنید که چنین شرایطی برای زخم های عمیق تر رخ دهد و یا افراد مبتلا به دیابت در معرض این آسیب قرار بگیرند.

طولانی شدن زمان بهبود زخم ها می تواند نگران کننده باشد و البته باقی ماندن باکتری در ناحیه زخم عواقب زیادی را به همراه می آورد و سایر بافت‌ های سالم را تحت تاثیر منفی قرار خواهد داد.

به همین دلیل است که پزشکان متخصص انجام آزمایش کشت زخم را در چنین مواقعی الزامی دانسته و تاکید دارند که حتما در شرایط مناسب نمونه گیری ها انجام شود و به مراحل آزمایش برسد، با این شرایط افراد از خطرات بیشتر محفوظ می مانند.

چه آزمایش های دیگری ممکن است همراه با کشت زخم انجام شود؟

چه آزمایش های دیگری ممکن است همراه با کشت زخم انجام شود؟
چه آزمایش های دیگری ممکن است همراه با کشت زخم انجام شود؟

بروز زخم های کوچک و بزرگ در نواحی مختلف بدن با توجه به سیستم جسمانی افراد می‌ تواند خطرات متفاوتی را به همراه آورد.

به عنوان مثال افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند و هیچ بیماری زمینه ای را تجربه نکرده اند در برابر زخم های عمیق هم دوام بسیار خوبی داشته و هرگز بیماری های جانبی را تجربه نخواهند کرد.

اما گاها شرایط جسمانی افراد و افزایش سن می تواند آنها را در برابر زخم های کوچک و بزرگ ضعیف کرده و به اختلالات جدی و نگران‌ کننده تبدیل شود.

پزشکان و متخصصان بر این باورند که هرگونه زخم در نواحی مختلف بدن اگر با خونریزی همراه باشد باید بررسی شود و ممکن است بر اثر بریدگی های شدید، تروما و یا گاز گرفتگی انسان و حیوان اتفاق بیفتد که هر کدام از آنها می تواند محلی برای تجمع آلودگی ها، باکتری ها و انواع ویروس ها باشند.

وجود باکتری در ناحیه زخم باید جدی گرفته شود و زمانی که پزشک از حضور آنها مطلع میشود روش‌ های درمانی را در پیش می‌ گیرد.

اما باید بدانید که پزشکان و متخصصان در مراحلی انجام آزمایش کشت زخم را الزامی دانسته تا به این واسطه بتوانند اطلاعاتی مفید و البته دقیق را از وضعیت زخم ها کسب کنند.

با این روش پزشکان سایر ارگان های حیاتی را بررسی کرده و به این واسطه اطلاعات دقیق‌ تری را از سلامتی افراد و عملکرد ارگان ها دریافت می کنند.

انجام آزمایش خون برای کسب اطلاع از عملکرد کبد و میزان پروتئین موجود در بدن الزامی می باشد.

البته پزشکان می توانند با بررسی قند خون و تعداد گلبول های قرمز و سفید اطلاعاتی کلیدی را کسب کنند، البته آزمایش ادرار را مناسب دانسته تا بتوانند از وضعیت سلامت و کارکرده کلیه ها مطلع شوند.

شاید این سوال برای شما به وجود آید که آیا آزمایش کشت زخم با سایر آزمایشات انجام شده ارتباط مستقیم دارد یا خیر.

اگر پزشک تشخیص دهد که به واسطه بروز زخم های شدید و عمیق در نواحی مختلف بدن فرد مستعد جذب عفونت و باکتری ها می باشد سعی دارند برای حفظ سلامت افراد بررسی های جزئی تر مانند آزمایش خون و ادرار را نیز انجام دهند تا متوجه شوند که آیا این باکتری‌ ها تاثیرات منفی خود را از سایر بخش های بدن اعمال نموده اند یا خیر.

به این واسطه پزشکان می‌ توانند تشخیص دقیق‌ تری را به بیماران ارائه داده و با شیوه ای دقیق تر و کاربردی از سلامت آنها محافظت خواهد شد.

اینکه پزشکان و متخصصان چند آزمایش را به صورت همزمان برای شما در نظر بگیرند هیچ مانعی نداشته و آزمایشات به صورت تخصصی طبق مراحلی که از پیش تعیین میشود انجام می پذیرد.

اگر پزشکان آزمایش خون، آزمایش ادرار و کشت زخم را به صورت همزمان برای شما مناسب بدانند می توانند با مراجعه به مراکز تخصصی در مدت بسیار کوتاه نمونه گیری را انجام داده و پس دریافت نتیجه پزشک از وضعیت سلامتی شما مطلع خواهد شد و اگر عامل بیماری زا سلامت شما را تهدید کند هر چه سریع‌ تر اقدامات لازم جهت درمان انجام می پذیرد.

انواع کشت زخم

انواع کشت زخم
انواع کشت زخم

همانطور که گفته شد یکی از روش های کاربردی برای بررسی شدت و وخامت زخم در نواحی مختلف بدن آزمایشاتی است که تحت عنوان کشت زخم انجام میشود.

شاید این سوال برای شما به وجود آید که انواع کشت زخم چگونه می باشد و پزشکان بر اساس وضعیت جسمانی و میزان آسیب ها کدام روش را برای این آزمایش انتخاب می‌ کنند.

یکی از روش هایی که برای انجام کشت زخم استفاده میشود کشت سواب است که روشی غیر تهاجمی و البته قیمت مناسب خواهد بود.

پزشکان و متخصصان به این واسطه بخش محدودی از بافت آسیب دیده را برداشت کرده و مورد آزمایش قرار می دهند.

مراحل انجام این روش را با جزئیات برای شما بازگو خواهیم کرد تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید.

برای انجام کشت سواب پزشکان ابتدا ناحیه زخم را با سالین عادی تمیز می کنند و با استفاده از یک گاز استریل کاملاً پاکیزه محل زخم را خشک کرده و سعی دارند که از سالم ترین بافت زخم نمونه گیری را انجام دهند.

البته پزشکان به وجود ترشحات و چرک توجهی نداشته و تنها به دنبال بافت مورد نظر می باشند.

در مرحله بعدی انتهای اپلیکاتور که کاملاً استریل است را بر روی بخش آسیب دیده قرار داده و نمونه گیری به اندازه مشخص انجام میشود.

روش دیگر برای انجام کشت زخم بیوپسی بافت عمیق است، معمولاً برای انجام این فرآیند ممکن است فرد کمی درد را متحمل شده و جز روش های تهاجمی به شمار می آید که البته انجام آن ممکن است هزینه‌ های زیادی را برای افراد به همراه آورد.

در این شرایط متخصصان با برداشت لایه های عمیق تر پوست برای انجام آزمایش سعی دارند بافت مورد نظر را مورد بررسی قرار دهند تا متوجه شوند که شدت آسیب تا چه حد است.

روش دیگری که در بین پزشکان مرسوم است کشت سوزنی می باشد که روشی آسان تر از بیوپسی بوده و پزشکان به واسطه چند ابزار مخصوص می توانند کشت سوزنی را انجام دهند.

در این شرایط یک سوزن را در محل زخم قرار داده و نمونه ای از مایع برداشت می کنند این شرایط ممکن است چند بار تکرار شود تا پزشک به نمونه مورد نظر دست پیدا کند.

با این حال فرآیند کشت زخم با روش های مختلفی انجام میشود که معمولا پزشکان بر اساس وضعیت جسمانی افراد بهترین شیوه را انتخاب کرده تا بتوانند با بررسی‌ های دقیق نتیجه مورد نظر را کسب کنند.

اما متخصصان در مرحل اول سلامت افراد را در نظر گرفته و به این واسطه بهترین شیوه را انتخاب می‌ کنند تا با کمترین عوارض، آسیب و درد بتوانند نمونه گیری را انجام داده و آزمایش کشت زخم را به مراحل تکمیلی برسانند.

در مواردی ممکن است پزشک در کنار انجام کشت زخم به نمونه های از پوست و یا بافت زخم احتیاج پیدا کند، این نمونه گیری کمی دردناک است که معمولاً برای انجام آن از بی حسی های موضعی استفاده می کنند.

کشت زخم چگونه انجام میشود؟

کشت زخم چگونه انجام میشود؟
کشت زخم چگونه انجام میشود؟

یکی از آزمایشات بسیار مهمی که همه روزه در سراسر آزمایشگاه های تخصصی انجام میشود کشت زخم است که به واسطه آن پزشکان اطلاعات زیادی را در مورد بخش های آسیب دیده بدن کسب کرده و با اطمینان بیشتر می‌ توانند فرآیندهای درمانی را به مرحله اجرا برسانند.

اگر پزشکان به هر دلیلی انجام کشت زخم را برای شما الزامی بدانند بهتر است پیش از انجام این فرآیند اطلاعاتی را در این مورد کسب کرده تا با آگاهی مناسبی اقدام به انجام این آزمایش نمایید.

پزشکان و متخصصان نمونه مورد نظر خود را از اطراف زخم جمع‌ آوری کرده تا با انجام آزمایشات دقیق متوجه شوند که علت بروز آسیب چیست و چه روش های درمانی مناسب می باشد.

مسئله قابل توجهی که باید بدانید این است که پس از بروز زخم ها حدوداً یک الی دو روز زمان نیاز است تا باکتری ها شروع به رشد کنند و بلافاصله بعد از ایجاد زخم انجام آزمایش کشت زخم کاربردی ندارد و البته زمان نیاز است تا حداقل قارچ ها و باکتری ها مراحل اولیه رشد را طی کنند.

اگر پزشکان و متخصصان آزمایش کشت زخم را در روزهای اولیه انجام دهند نمونه دریافت شده را در ظرفی قرار می‌دهند که شرایط برای رشد باکتری های احتمالی فراهم باشد سپس آزمایشات شیمیایی بر روی باکتری ها، قارچ ها و انواع ویروس ها انجام میشود تا پزشکان نوع و تعداد آنها را تا حدودی مشخص کنند.

بروز عفونت‌ های باکتریایی در نواحی زخم دردسرهای زیادی را برای افراد به همراه دارد و اگر شخصی با بیماری‌ های زمینه‌ ای مواجه باشد انواع آسیب ها را چندین برابر تجربه کرده و ممکن است سلامت آنها را به خطر بیندازد.

با توجه به روش انتخابی پزشک برای انجام کشت زخم در صورت نیاز پزشکان متخصص جهت نمونه گیری از بیحسی استفاده می‌ کنند و اگر نیاز باشد بافتی از زخم برداشته شود با بی حسی می توانند میزان درد را کاهش داده و فرد این شرایط را راحت‌ تر سپری می‌ کند.

اما در موارد دیگر نیاز است که علاوه بر بافت زخم از مایعات اطراف نیز برداشت شود که به واسطه سوزن های خاص جمع آوری نمونه انجام شده و هیچ گونه ضرر و خطری برای سلامتی افراد نخواهد داشت.

بهتر است که آزمایش کشت زخم را با هر شیوه‌ ای که پزشک صلاح می داند انجام دهید زیرا اگر این زخم ها در سطح بدن باقی بمانند و محلی برای تجمع باکتری ها باشد رشد بی رویه آنها می‌ تواند ارگان های حساس بدن را تحت تاثیر قرار داده و این امر روند درمان را بسیار سخت و دشوار خواهد کرد.

مراحل انجام کشت زخم به گونه ای است که شما ابتدا به مراکز آزمایشگاهی مراجعه کرده و پزشکان با انجام نمونه گیری در شرایطی کاملا استریل و پاکیزه می توانند نمونه های دریافت شده را مورد آزمایش قرار دهند.

چندین آزمایش تخصصی و جزئی بر روی نمونه دریافت شده انجام میشود تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند به این واسطه فرایندهای کنترل زخم انجام شده و روش‌ های درمانی هر چه سریع تر انجام می پذیرد، با این شیوه سلامت افراد حفظ میشود و از خطرات جانبی در امان خواهند بود.

نتایج و تفسیر کشت زخم

نتایج و تفسیر کشت زخم
نتایج و تفسیر کشت زخم

بنا به هر دلیلی اگر زخم های شدید در نواحی مختلف بدن اتفاق بیفتد و روند بهبود آنها کند پیش رود بهتر است به پزشکان و متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند مراجعه نمایید، در موارد زیادی پزشکان انجام آزمایش کشت زخم را برای شما الزامی دانسته تا متوجه شوند که چه فرایندی مانع از بهبودی زخم میشود.

زمانی که آزمایش کشت زخم را با روش‌ های گوناگون انجام می دهید نتیجه آزمایش پس از بررسی‌ های تکمیلی به مراجعین ارائه می گردد که باید حتماً به پزشکان و متخصصان با تجربه ارائه شود تا روش های درمانی و تشخیصی را در پیش بگیرند.

لازم است بدانید که در نتیجه آزمایش کشت زخم معمولا هر نوع باکتری شناسایی شده و هر کدام از آنها با نام خاصی مشخص میشوند.

اگر نتیجه کشت زخم فرد منفی باشد نشان می‌ دهد که هیچ گونه عوامل بیماری زا و باکتری های فعال در ناحیه زخم وجود ندارد، اما اگر نتیجه کشت زخم مثبت باشد نشان می دهد که یک یا چند نوع باکتری فعال وجود داشته که مانع از بهبود به موقع زخم خواهند شد.

باید بدانید که نتیجه آزمایش کشت زخم برای تمامی افراد یکسان نیست.

در این آزمایشات سن، جنسیت و سابقه بیماری‌ های زمینه‌ ای به طور دقیق درج میشود و مثبت بودن نتیجه آزمایش نشان می‌ دهد که میکروب های مضر در سطح پوست و یا بخش های عمیق زخم شروع به رشد و تکثیر کرده و عاملی جدی و خطر آفرین برای سلامتی افراد می باشند.

با این حال اگر عامل بیماری زا شناسایی نشوند نتیجه آزمایش منفی اعلام میشود اما اگر نتیجه غیرعادی از آزمایش کشت زخم حاصل شود به معنای مثبت بودن آن است که به دنبال آن پزشکان از آنتی بیوتیک های مخصوص استفاده می کنند.

تفسیر نتایج آزمایش کشت زخم در منزل تا حدودی امکان پذیر است و با وجود در اختیار داشتن اطلاعات کلیدی می توانید متوجه شوید که وضعیت سلامتی و اوضاع زخم ها در چه حد می باشد.

اما اینکه پزشکان چه روش های درمانی و دارویی را برای فرد در نظر می‌ گیرند مربوط به تخصص آنها می باشد و به هیچ عنوان نباید روش های غیر علمی را برای درمان زخم های خود در پیش بگیرید.

زیرا ممکن است عدم درمان به موقع و یا مصرف سایر داروهای غیر معمول سلامت شما را با خطرات جدی مواجه کرده و فرآیند بهبودی زخم ها را با تاخیر بیشتر مواجه می کند.

با این حال این پزشکان و متخصصان هستند که خیلی دقیق و سریع می توانند نتیجه آزمایش کشت زخم را تفسیر کرده به دنبال آن روش های درمانی را آغاز می‌ کنند.

بهتر است که به محض دریافت نتیجه آزمایش به یک متخصص مراجعه کرده و روش های درمانی را مطابق با نظر پزشک به انجام برسانید با این شیوه سلامت شما حفظ شده و از عوارض شدید و سایر بیماری های احتمالی در امان خواهید بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر