کرونا ویروس جدید (COVID-19) یا SARS-CoV-2 و حاملگی

کرونا ویروس جدید (COVID-19) یا SARS-CoV-2 و حاملگی انتشار وسیع COVID-19 توجه گسترده ای در مورد این بیماری و سلامت عمومی جامعه جهانی را ایجاد کرده است. تا۲۶ فوریه ۲۰۲۰ تعداد ۸۱۱۰۹ مورد اثبات شده از COVID-19 گزارش شده است که شامل ۷۸۱۹۱ مورد بیمار و ۲۷۱۸ مورد مرگ در چین و ۲۹۱۸ مورد اثبات […]

کرونا ویروس جدید (COVID-19) یا SARS-CoV-2 و حاملگی

انتشار وسیع COVID-19 توجه گسترده ای در مورد این بیماری و سلامت عمومی جامعه جهانی را ایجاد کرده است. تا۲۶ فوریه ۲۰۲۰ تعداد ۸۱۱۰۹ مورد اثبات شده از COVID-19 گزارش شده است که شامل ۷۸۱۹۱ مورد بیمار و ۲۷۱۸ مورد مرگ در چین و ۲۹۱۸ مورد اثبات شده بیماری و ۴۴ مورد مرگ در ۳۷ کشور دیگر دنیا می شد. یک سوال مهم که در این همه گیری گسترده مطرح می شو د این است که آیا احتمال انتقال ویروس از مادر به جنین وجود دارد؟

آنالیزهای انجام شده در مورد همه گیری های قبلی ناشی از SARS و MERS نشان می دهد که هیچ مورد اثبات شده انتقال از مادر به جنین رخ نداده بود. در ۱۲ فوریه یک گزارش از ۹ زن حامله مبتلا به SARS-CoV-2 یا COVID-19 در ووهان چین منتشر شد. در این گزارش هیچ مدرکی دال بر انتقال ویروس از مادر به جنین وجود نداشت. چهار نوزاد زودتر از موعد بدنیا آمدند اما تست مایع آمنیوتیک خون بند ناف و سواپ گلوی هیچ یک از نوزادان مثبت نبود و هیچ مدرکی دال بر انتقال ویروس از مادر به جنین مشاهده نشد.

بنابراین مادران باردار مستعدتر جهت ابتلاء به بیماری می باشند اما بر اساس تجارب قبلی بدست آمده در اپیدمی های SARS و MERS و انفلوانزا زنان باردار بیشتر در معرض خطر از نظر ابتلاء به پنومونی شدید متعاقب عفونت با پاتوژن های تنفسی می باشند بخصوص اگر دارای بیماریهای زمینه ایی مزمن دیگر همراه با شرایط بارداری نیز باشند. بنابراین بیشتر در معرض خطر ابتلاء به کروناویروس جدید می باشند.

آیا کروناویروس قادر به انتقال از مادر به جنین می باشد؟

مادران باردار به علت سرکوب سیستم ایمنی بدنشان بیشتر در معرض خطر ابتلاء به پنومونی شدید و عفونت های تنفسی می باشند. در بعضی از موارد عفونت های تنفسی می توانند منجر به عوارضی در تولد جنین شوند. برای مثال در یک مطالعه بر روی زنان بارداری که در بیمارستان به علت انفلوانزا بستری شده بودند معلوم شد که میزان تولد پیش از موعد در این زنان بیشتر از زنان عادی بود.

در یک مقاله که در مجله لانست منتشر شد هیچ مدرکی دال بر انتقال عفونت به طور عمودی یا به عبارت دیگر از مادر به جنین بدست نیامده است. هر چند که تعداد افراد مورد بررسی در این مطالعه کم بود اما اطلاعات ارزشمندی از نظر عدم انتقال ویروس از مادر به جنین در اختیار دانشمندان قرار داد.

یافته های حاصل از این گروه کوچک نشان می دهد که هیچ مدرکی دال بر عفونت داخل رحمی که باعث انتقال ویروس از مادر به جنین شود در زنانی که در مراحل آخر حاملگی دچار پنومونی ناشی از COVID-19 می شوند وجود ندارد.

این مطالعه بسیار با اهمیت است زیرا که زنان حامله بدلیل سرکوب سیستم ایمنی شان و یا بدلیل تغییرات فیزیولوژیک بدنشان بالقوه مستعد ابتلاء به عفونت های تنفسی و پنومونی شدید می باشند.

با وجودی که نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد اما می توان به این نکته مهم اشاره نمود که ویروس نمی تواند از مادر بیمار به جنین منتقل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر