زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، ما بین پسیان و میدان الف، پلاک 98 شماره تماس 02122654369 _ 02122654370

آدرس :

زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، ما بین پسیان و میدان الف، پلاک 98

کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس چیست؟ کرونا ویروس ها (CoV) خانواده وسیعی از ویروس ها هستند که باعث طیف وسیعی از بیماریها از سرماخوردگی ساده تا بیماریهای شدید نظیر مرس Middle East Respiratory Syndrom (MERS-CoV) و سارس Severe Acute Respiratory Syndrom (SARS-CoV) را ایجاد می نمایند. کرونا ویروس جدید ویروسی است که تا به حال از انسان گزارش […]

کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس ها (CoV) خانواده وسیعی از ویروس ها هستند که باعث طیف وسیعی از بیماریها از سرماخوردگی ساده تا بیماریهای شدید نظیر مرس Middle East Respiratory Syndrom (MERS-CoV) و سارس Severe Acute Respiratory Syndrom (SARS-CoV) را ایجاد می نمایند. کرونا ویروس جدید ویروسی است که تا به حال از انسان گزارش نشده بود.

کرونا ویروس ها عوامل مشترک بین انسان و حیوان هستند بنابراین قابل انتقال از حیوان به انسان می باشند. مطالعات نشان دادند که عامل سارس از نوعی گربه از خانواده گربه سانان به انسان منتقل می شود و مرس از شتر به انسان. خیلی از کروناویروس ها در حیوانات شناخته شده اند که انسان را هنوز آلوده نکرده اند.

کروناویروس جدید به نام COVID-19 نام گذاری شده است.

COVID-19 چگونه منتشر می شود؟

دانش فعلی ما درباره چگونگی انتشار کرونا ویروس جدید بر پایه دانسته های قدیمی ما از کروناویروس های مشابه می باشد. COVID-19 بیماری جدیدی است بنابراین دانش ما درباده نحوه انتقال آن هنوز کامل نیست.

روش های متداول انتقال آن عبارتند از:

انتقال از فرد به فرد: به نظر می رسد که اصلی ترین روش انتقال ویروس انتقال آن از فرد بیمار به فرد سالم و از طریق تماس نزدیک با وی می باشد (از فاصله حدود یک و نیم متر). این انتقال از طریق قطرات تنقسی ناشی از سرفه و عطسه فرد آلوده انجام می شود.

انتقال از طریق سطوح و وسایل آلوده: احتمال گرفتن ویروس کرونا از طریق لمس سطوح و وسایل آلوده به ویروس و تماس دست آلوده با دهان بینی و چشم افراد وجود دارد.

آیا افراد بدون علامت امکان انتقال ویروس به افراد سالم را دارا می باشند؟

افراد دارای علایم بیماری توانایی زیادی در انتقال بیماری دارند. بعضی از افرادی که بدون علامت می باشند نیز قادر به انتقال بیماری می باشند اما به نظر نمی رسد که این روش راه اصلی انتقال عفونت باشد.

توان کرونا ویروس جدید جهت انتقال در جامعه بسیار زیاد است. یعنی بر خلاف بعضی از ویروس ها نظیر ویروس سرخک توان بالای در انتقال از فرد بیمار به فرد سالم دارا می باشد.

علاپم بیماری کرونا ویروس جدید چیست؟

در مورد موارد ثابت شده کرونا ویروس ۲۰۱۹ (COVID-19) علایم بیماری از طیف خفیف تا شدید گزارش شده است. این علایم عبارتند از:

• تب
• سرفه
• سختی تنفس

بر اساس تجارب CDC که از بیماری مرس بدست آورده است علایم بیماری بعد از ۲ تا ۱۴ روز پس از اولین برخورد با عامل بیماری ایجاد می شود.

پیشگیری و درمان بیماری چگونه امکان پذیر است؟

در حال حاضر واکسنی جهت پیشگیری از بیماری وجود ندارد. بهترین راه پیشگیری از بیماری جلوگیری از تماس با ویروس می باشد. بهترین راههای پیشگیری از بیماریهای تنفسی بنابر توصیه های CDC عبارتند از:

• جلوگیری از تماس نزدیک فرد با بیمار.
• عدم تماس و لمس چشم ها دهان و بینی با دست آلوده.
• ماندن در خانه در صورت وجود علایم بیماری.
• پوشاندن دهان و بینی با یک تکه پارچه و دور انداختن آن در سطل آشغال در دار.
• پاک کردن و تمیز نمودن سطوح و وسایلی که مدام به آنها در تماس هستید.

توصیه های CDC در مورد استفاده از ماسک های صورت:

نیازی به استفاده از ماسک پوشاننده صورت جهت پیشگیری از بیماریهای تنفسی نظیر COVID-19 نیست
ماسک های پوشاننده صورت باید توسط افراد بیمار که علایم بیماری را نشان می دهند و جهت جلوگیری از انتشار ویروس در محیط و انتقال آن به افراد دیگر استفاده شود.
استفاده از این ماسک ها جهت کارکنان بهداشتی و پرستاران و کادر پزشکی الزامی است.
شستشوی دست ها با آب و صابون بهترین روش پیشگیری از بیماری است.
با رعایت نکات فوق نه تنها از ویروس کرونا بلکه از ابتلاء به بسیاری از ویروس های بیماریزا پیشگیری خواهید نمود.

آیا درمان دارویی جهت ویروس کرونای جدید وجود دارد؟

درمان اختصاصی با داروهای ضد ویروسی برای کروناویروس جدید وجود ندارد. افراد مبتلا به ویروس باید مراقبت های حمایتی جهت تخفیف علایم بیماری دریافت نمایند. در موارد شدید بیماری درمان شامل درمان های حمایتی برای ارگان های حیاتی بدن نظیر ریه ها می باشد. افرادی که فکر می کنند با COVID-19 تماس داشته اند باید با پزشک خود مشورت نمایند.

آزمایش تشخیصی COVID-19 چیست؟

CDC از یک کیت جدید بر مینای RT-PCR جهت تشخیص ویروس در نمونه های فوقانی و تحتانی دستگاه تنفسی بیماران استفاده می نماید. این تست تنها بر روی بیمارانی که همه ملاک ها و علایم بیماری را دارا می باشند و مشکوک به ابتلاء به بیماری هستند انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر