مغز استخوان چیست؟
یکی از مهمترین بخش های بدن انسان که از دوران جنینی شروع به شکل گرفتن می کند مغز استخوان می باشد که از سلول های هماتوپویتیک، بافت آدیپوز یا چربی و سلول های استروماییی تشکیل شده است.
به طور کلی مغز استخوان نقش بسیار مهمی در سلامت و حرکت افراد داشته و در بخش های خاص و حساس بدن مانند استخوان لگن، جناغ سینه، مهره ها و دنده ها وجود خواهد داشت.
باید بدانید که مغز استخوان حدود ۵ درصد از کل حجم و وزن بدن را به خود اختصاص می دهد، شاید این مقدار مغز استخوان کمی محدود و کم به نظر برسد اما نقش بسیار زیادی در حفظ سلامت بدن دارد.
به طور کلی مغز استخوان در بدن هر فرد سالم روزانه حدود ۵۰۰ بیلیون گلبول قرمز تولید می کند که برای گردش خون در سراسر بدن الزامی می باشد.
با بیان ساده تر می توان گفت که استخوان ها پایه و اسکلت اصلی بدن به شمار می آید که از اجزا و بافت های مختلف تشکیل شده و هر کدام از آنها به صورت اختصاصی رگ های خونی، عصب، غضروف و سایر بخش های مختلف را دارا می باشند.
برای شرح بهتر شکل ظاهری مغز استخوان می توان اینگونه بیان کرد که مغز استخوان یک بافت نرم و البته منسجم و حفره دار در قسمت میانی استخوان ها می باشد که تولید کننده سلول های بنیادی اولیه در بدن انسان است.
به طور کلی مغز استخوان در بدن یک فرد بالغ تا دوران بلوغ خون سازی را ادامه می دهد و البته ممکن است با گذر از سن ۲۰سالگی این فرایند تا حد محسوسی کمتر شده و نهایتاً متوقف میشود به همین دلیل است که با افزایش سن بسیاری از افراد ممکن است پوکی استخوان را تجربه کنند.
باید بدانید که مغز استخوان نقشی کلیدی بر سلامت افراد دارد و هرگونه آسیب، عارضه و یا بیماری در این بخش حساس بدن می تواند تا حد زیادی دردسر آفرین باشد.
نکته بسیار مهم و البته جالبی که باید بدانید این است که سلول های بنیادی موجود در مغز استخوان به دو نوع تقسیم بندی میشوند.
قسمتی از مغز استخوان که بافت قرمز رنگ دارد و معمولاً بافتی ظریف داشته که حاوی عروق خونی می باشد و مسئولیت تولید سلول های بنیادی را بر عهده خواهد داشت.
بخش دیگر مغز استخوان حاوی سلول های بنیادی زرد رنگ است که اصطلاحاً به آنها مزانشیمی یا استرومایی گفته میشود.
این بخش از مغز استخوان وظیفه تولید چربی ها و غضروف ها را بر عهده می گیرد.
از دیگر نکات جالب در مورد زمانبندی تولید مغز استخوان باید به این مسئله اشاره کرد که از بدو تولد و در آخرین مراحل رشد جنین در رحم مادر ابتدا استخوان های خاص مانند ترقوه شروع به رشد می کنند و مغز استخوان در هفته های ۳۲ تا ۳۶ بارداری تا حد زیادی به تکامل می رسد.
مغز استخوان تا حدود ۷ سالگی با رنگ قرمز مشخص میشود و به صورت مداوم فرایند خون سازی را انجام می دهد.
اما با افزایش سن به تدریج بافت چربی جایگزین آنها شده و در بزرگسالی افراد حدود نیمی از بافت قرمز رنگ را دارا خواهند بود.
با این حال توجه داشته باشید که مغز استخوان سالم و کاملا غنی نقش مهمی بر سلامت افراد داشته و هر گونه اختلال در این بخش پنهان می تواند عواقب و عوارض زیادی را برای سایر اندام های حیاتی بدن به وجود آورد.
با این حال باید از سلامت مغز استخوان محافظت کرده تا مبادا عوارض جانبی را متحمل شوید.
بیوپسی مغز استخوان چیست؟
همانطور که گفته شد یکی از اعضای مهم در بدن انسان ها مغز استخوان می باشد که از بدو تولد تا دوره های خاصی ساخت انواع گلبول های قرمز و سفید را برعهده گرفته و نقش بسیار مهمی بر حفظ سلامت اندام های حرکتی دارد.
گاها ممکن است در شرایط خاص و هنگام مراجعه به پزشکانی که در زمینه ساختار اسکلتی بدن فعالیت دارند با فرایندی به نام بیوپسی مغز استخوان آشنا شوید.
پزشکان و متخصصان در مواردی برای بهبود و بررسی سایر آسیب های جسمانی نمونه برداری از مغز استخوان را روشی مناسب دانسته تا متوجه بسیاری از عوارض داخلی شوند.
بیوپسی مغز استخوان شامل برداشت بخش کوچکی از مغز استخوان می باشد که معمولاً پزشکان سعی دارند با روش های خاص به بافت نرم مغز استخوان دسترسی پیدا کرده تا بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد سلول های تولید شده دریافت نمایند.
پزشکان در چنین شرایطی با وارد کردن یک سوزن بسیار کوچک و ریز به مغز استخوان بخشی از بافت آن را برداشت کرده تا بتوانند به راحتی فعالیت های آزمایشی را با شیوه ای دقیق تر بر روی آنها انجام دهند.
پزشکان می توانند مغز استخوان برداشته شده را در زیر میکروسکوپ قرار داده و تمامی بخش های آن را به طور دقیق بررسی کنند و متوجه خواهند شد که آیا مغز استخوان در سلامت کامل بوده و کارایی مد نظر را برای آنها خواهد داشت یا خیر.
در برخی از موارد با بروز سایر بیماری ها پزشکان تنها راه حل بررسی عوارض جسمانی را نمونه برداری از مغز استخوان می دانند هر چند که ممکن است این روش برای بیماران درد و عواقب زیادی را به همراه داشته باشند، اما پزشکان با این روش می توانند درمان های قطعی را خیلی سریع آغاز کنند.
به طور کلی بیوپسی به معنی نمونه برداری می باشد و اگر بیوپسی مغز استخوان برای شخصی تجویز شود بهتر است که تحت نظر متخصصانی که در این زمینه تجربه کافی را دارا هستند این فرایند انجام پذیرد تا متخصصان بتوانند هر چه دقیق تر روند درمان آسیب های پیش آمده را نیز طی کنند.
برای انجام بیوپسی مغز استخوان نیاز به داشتن شرایط خاص نخواهد بود و معمولاً نمونه برداری در مراکز درمانی و طی مدت زمان بسیار کوتاه انجام میشود.
اما پزشکان بعد از بیوپسی استخوان به شما تاکید خواهند کرد که از سلامت خود محافظت کنید تا مبادا عوارض احتمالی آن را متحمل شوید.
به طور کلی یکی از مهمترین روش های تجویزی برای عموم پزشکان نمونه برداری از بافت های آسیب دیده می باشد و از آنجایی که مغز استخوان نقش بسیار مهم و حیاتی بر سلامت و کارکرد سایر ارگان ها ایفا می کند پزشکان به واسطه بیوپسی مغز استخوان به اطلاعات بسیار مهم دست خواهند یافت.
در اکثر مواقع مغز استخوان هیچگونه مشکلی ندارد بلکه بسیاری از بیماری ها به واسطه بررسی آن مشخص شده و روشی مطمئن و کاربردی برای درمان بیماران به شمار می آید.
اما باید بدانید که بیوپسی مغز استخوان فرآیندی حساس می باشد و پزشکان ضمن انجام نمونه برداری باید خیلی دقیق از سلامت افراد محافظت نمایند.
در چنین شرایطی مقداری از داروهای آرامبخش و مناسب با وضعیت جسمانی بیمار به آنها ارائه می گردد و با ضد عفونی کردن محیط و بافت مورد نظر پزشک می تواند از هرگونه آسیب احتمالی جلوگیری نماید.
با این شرایط دیگر نگرانی بابت بیوپسی مغز استخوان وجود ندارد و اطمینان داشته باشید که ضمن عمل پزشکان به خوبی از سلامت شما محافظت خواهند کرد و در شرایط کاملا ایده آل بیوپسی را بدون نقص انجام داده تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند.
چرا بیوپسی مغز استخوان انجام میشود؟
بخش عمده ای از اطلاعات بدن و سایر بیماری های پنهان و خاموش با بررسی مغز استخوان به راحتی مشخص خواهد شد.
اما از آنجایی که بیوپسی مغز استخوان فرآیندی حساس و کاربردی می باشد برای عموم بیماری های ساده چنین عملی انجام نمی پذیرد.
در موارد خاص پزشکان بیوپسی مغز استخوان را الزامی می دانند و می توانند در تشخیص بیماری های خونی از این روش استفاده نمایند.
همان طور که گفته شد مغز استخوان منبع اصلی تولید سلول های خونی می باشد و اگر پزشکان طی انجام معاینات و آزمایشات متوجه شوند که در مقدار، حجم و شکل ظاهری گلبول ها اختلال ایجاد شده است تنها راه بررسی آنها بیوپسی مغز استخوان می باشد.
گاها پزشکان کمبود گلبول های قرمز را برای برخی از بیماران بسیار خطرناک دانسته و می تواند منجر به کم خونی های بسیار شدید شود.
اگر پزشکان نتوانند دلیل اصلی کم خونی را پیدا کنند به راحتی می توانند با بررسی مغز استخوان و انجام عمل بیوپسی اطلاعات مورد نیاز را بدون خطا دریافت نمایند.
در مواردی پزشکان طی آزمایشات انجام شده متوجه خواهند شد که تعداد و شکل ظاهری گلبول های قرمز. گلبول های سفید و پلاکت ها کمی متفاوت است و از حالت طبیعی خارج شده اند.
در چنین شرایطی انجام بیوپسی مغز استخوان الزامی می باشد تا پزشک بتواند بدون خطا علت اصلی چنین عارضه ای را پیدا کند.
همچنین در مواردی کمبود آهن موجب بروز مشکلات و بیماری های جسمانی میشود و نقص و اختلال زیادی را در عملکرد سایر ارگان ها به وجود می آورد، در چنین شرایطی بیوپسی مغز استخوان راه حل مناسب برای بررسی علت کمبود آهن خواهد بود.
در مواردی پزشکان سرطان های حاد را که مربوط به خون و استخوان میشود را به واسطه بیوپسی مغز استخوان بررسی می کنند.
در چنین مواردی اگر پزشک تشخیص دهد که فرد ممکن است در برابر شیمی درمانی پاسخ مناسب را دریافت نکند با آزمایشاتی که بر مغز استخوان انجام میشود تا حدودی متوجه خواهند شد که روند درمان به چه شکلی انجام می گردد.
در این موارد قطعاً بیوپسی مغز استخوان تنها راه حلی است که پزشکان می توانند با استفاده از آن اطلاعات مورد نیاز خود را به راحتی کسب کنند.
مغز استخوان به عنوان گنجینه های پنهان در بدن انسان ها می باشد که شامل اطلاعات بسیار دقیق و حساس خواهد بود که معمولاً دسترسی به آن کار ساده ای نمی باشد.
اگر پزشک به اطلاعات این چنین دقیق نیاز داشته باشد می تواند به واسطه بیوپسی مغز استخوان و نمونه برداری از این بافت های حساس تا حد زیادی متوجه شود که علت عوارض و بیماری های جسمانی چیست و راحت تر می توانند تشخیص خود را به بیماران ارائه دهند و البته پس از آن روش های درمانی با کمترین میزان خطا و بهترین نتیجه برای افراد انجام خواهد شد.
به همین دلیل است که پزشکان در مواقع ضروری انجام بیوپسی مغز استخوان را الزامی دانسته و معتقدند که به این واسطه و طی آزمایشات بسیار گسترده و دقیق می توانند اطلاعاتی دقیق و کاربردی را کسب نمایند.
معمولاً برای بیماری های ساده و قابل درمان چنین نمونه برداری های حساسی انجام نمیشود مگر اینکه بیماری خطرناک و عارضه جدی سلامت شخصی را تهدید کند تا متخصصان به واسطه بیوپسی که فرآیندی دقیق و پر زحمت و گاه پرخطر می باشد بتوانند اطلاعات لازم را کسب کنند.
عوارض بیوپسی مغز استخوان
تمامی فرایندهای درمانی و پزشکی که انجام میشود در مواردی ممکن است بر اساس نوع داروهای مصرفی و فرآیندهای پزشکی عوارضی را برای افراد به همراه آورد.
اما برخی از این عوارض نسبت به عارضه پیش آمده بسیار ناچیز هستند و فرد باید این شرایط را پذیرا باشد تا بتواند از آسیب ها و بیماری های خطرناک تر جلوگیری کند.
اما پزشکان یکی از روش های تشخیصی را بیوپسی مغز استخوان می دانند که البته عوارض آن را بسیار ناچیز دانسته و معتقدند که اگر به واسطه پزشکان با تجربه بیوپسی انجام شود هیچ گونه خطری سلامت بیماران را تهدید نخواهد کرد.
در مواردی ممکن است افراد به دلیل داشتن سطح پلاکت بسیار پایین پس از انجام بیوپسی خونریزی های طولانی مدت را از محل زخم تجربه کنند البته چنین مشکلی کاملاً نادر است اما به دلیل وجود بیماری های زمینه ای ممکن است افراد در معرض چنین خطری قرار بگیرند.
اگر بعد از انجام بیوپسی مغز استخوان احساس درد در محل بیوپسی را به طور پیوسته تجربه می کنید باید بدانید که این عارضه کاملاً شایع است و با مراقبت های چند روزه به طور کامل بهبود پیدا می کند.
همچنین وجود کمی تورم و کبودی در ناحیه نمونه برداری امری کاملاً طبیعی می باشد اما این شرایط زمانی خطرناک میشود که در محل بیوپسی عفونت های خفیف تا شدید مشاهده شود.
معمولاً افرادی که با ضعف سیستم ایمنی مواجه هستند ممکن است عفونت در محل بیوپسی را در حد زیاد تجربه کنند که البته نگران کننده و خطرناک است و ممکن است عفونت ها به مغز استخوان کشیده شود.
همچنین باید بدانید که هنگام انجام بیوپسی مغز استخوان پزشکان بیماری ها و نوع داروهای مصرفی را از شما جویا میشوند تا بتوانند خیلی دقیق تر تصمیم گیری کنند که آیا بیوپسی برای شما خطر آفرین خواهد بود یا خیر.
بهتر است که تمامی اطلاعات را به پزشک خود ارائه داده تا آنها بتوانند در صورت نیاز مصرف بخشی از داروها را موقت حذف و یا مصرف آنها را کمتر کنند.
با این حال بروز عوارض خفیف و شدید بعد از بیوپسی مغز استخوان کاملاً شایع است و معمولاً بسیاری از آسیب ها نهایتا ۲ الی ۵ روز به طور کامل بهبود پیدا می کنند.
گاهی مواقع ممکن است دردی که هنگام یبوست اتفاق می افتد برای مدت طولانی با افراد همراه باشد، اگر با چنین عارضه ای مواجه هستید بهتر است به پزشک مراجعه کرده تا متخصصان محل بیوپسی را دقیق تر بررسی کنند.
همچنین اگر لازم باشد محل زخم را پانسمان کرده و از رسیدن آلودگی به آن جلوگیری خواهند کرد.
به همین دلیل بهتر است که به سلامت و بهداشت خود اهمیت داده و اگر پزشکان تاکید بر تعویض پانسمان ها دارند حتماً این فرایند را انجام دهید تا بخش آسیب دیده بدن و ناحیه ای که مورد بیوپسی قرار گرفته هر چه سریع تر بازسازی شود و سلامت فرد با خطر مواجه نگردد.
تمامی عوارض گفته شده در مورد بیوپسی مغز استخوان در موارد بسیار نادر و جزئی اتفاق می افتد و این شرایط برای کسانی که ضعف و بیماری های شدید را تجربه نموده اند بیش از دیگر افراد رخ خواهد داد.
در هر صورت پزشکان سعی دارند بیوپسی مغز استخوان را با شیوه ای انجام دهند که میزان آسیب های احتمالی را به حد صفر رسانده و هیچ گونه خطری سلامت شخص را تهدید نخواهد کرد.
به همین دلیل است که متخصصان توصیه و تاکید فراوان دارند که بیوپسی مغز استخوان را حتماً در مراکز معتبر و تحت نظر پزشکانی انجام دهید که از تجربه و مهارت کافی برخوردار هستند.
با این شرایط می توانید از سلامت خود محافظت کرده و هرگز خطرات احتمالی را تجربه نخواهید کرد.
چگونه برای بیوپسی مغز استخوان آماده شویم؟
یکی از مهمترین فرایندهایی تخصصی که برای درمان بسیاری از آسیب ها به عنوان مراحل اولیه و تشخیص انجام میشود بیوپسی مغز استخوان است.
اما گاهی این سوال به وجود می آید که چه آمادگی هایی برای انجام بیوپسی الزامی می باشد و آیا ممکن است فرد تحت مراقبت و بستری در مراکز درمانی قرار بگیرد یا خیر.
به طور کلی انواع آزمایشات مانند بیوپسی مغز استخوان در شمار فرایندهای سرپایی قرار گرفته و هیچ گونه آمادگی خاصی نیاز نخواهید داشت.
اما چند نکته بسیار مهم را پزشکان به شما یادآور میشوند که با رعایت آنها می توانید بهترین نوع نمونه برداری را انجام داده و هرگز عوارض جانبی آن را متحمل نخواهید شد.
قبل از انجام بیوپسی مغز استخوان الزامی است که لیستی دقیق از کلیه داروها و مکمل هایی را که در طی روز مصرف می کنید به پزشک خود ارائه دهید.
متخصصان باید سابقه پزشکی شما را داشته باشند و اگر اختلالات خونریزی را تجربه نموده اید حتما به پزشک خود اعلام کنید.
معمولاً پزشکان پیش از انجام بیوپسی مغز استخوان چند نوع آزمایش تکمیلی را برای شما ضروری دانسته که با انجام دادن آنها متخصصان از وضعیت جسمانی شما مطلع خواهند شد.
برای انجام بیوپسی مغز استخوان معمولا پزشکان از داروهای بی حسی استفاده می کنند و اگر در گذشته موارد حساسیت به مواد بی حسی را تجربه نموده اید حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا مبادا سلامت شما به خطر بیفتد.
انجام فعالیت های خاص مانند بیوپسی مغز استخوان برای بانوان باردار ممنوع اعلام شده است.
اگر باردار هستید و یا احتمال می دهید که باردار باشید حتما به پزشک خود اطلاع دهید حتی اگر پزشک مجبور باشد نمونه برداری از مغز استخوان را انجام دهد شرایط خاصی را برای مادر باردار در نظر می گیرند.
برخی از افراد به دلیل عدم آگاهی نسبت به بیوپسی مغز استخوان ممکن است پیش از انجام این عمل اضطراب و نگرانی زیاد را تجربه کنند.
قطعا اضطراب آستانه درد را کاهش داده و در حین انجام نمونه برداری مشکل آفرین میشود.
بهتر است که نگرانی خود را با پزشک در میان گذاشته تا از داروهای مناسب برای کنترل استرس و تنش استفاده نمایند.
با این حال پزشکان و متخصصان توصیه دارند که برای انجام بیوپسی مغز استخوان حداقل چند ساعت قبل از انجام آزمایش ناشتا باشید زیرا ممکن است اضطراب و نگرانی و حتی فشاری که در حین نمونه برداری برای افراد رخ می دهد منجر به ایجاد حالت تهوع شده و روند کار را برای بیمار و پزشک بسیار سخت می کند.
اگر پزشکان بستری شدن در مراکز درمانی را در حد چند ساعت قبل از نمونه برداری برای شما الزامی می دانند حتما به نظر پزشک احترام گذاشته و برای محافظت بیشتر از سلامتی خود تمامی شرایط ذکر شده را به درستی انجام دهید تا بیوپسی مغز استخوان با روش های درست و بدون عارضه انجام پذیرد.
مسئله مهم و حیاتی هنگام انجام بیوپسی مغز استخوان این است که تمامی سابقه پزشکی خود را به متخصصان اطلاع دهید و اگر احساس می کنید که در روز آزمایش حالت طبیعی نداشته و یا ضعف بسیار زیادی را تجربه می کنید بهتر است به متخصصان اعلام کرده تا در صورت عدم مشکل این فرایند انجام شود.
در مواردی پزشکان صحت و سلامت کامل بیماران و هوشیاری آنها از مهمترین عوامل دانسته و باید تمامی شرایط برای انجام بیوپسی مغز استخوان فراهم باشد تا این روش آزمایشگاهی بدون خطا و آسیب انجام شود.
بیوپسی مغز استخوان چگونه انجام میشود؟
یکی از مهمترین آزمایشاتی که امروزه در سراسر دنیا با کیفیت بالا و درصد خطای محدود انجام میشود، بیوپسی مغز استخوان می باشد که معمولا متخصصان برای بررسی اختلالات خونی و یا برای تشخیص انواع سرطان از این روش استفاده می کنند.
بیوپسی مغز استخوان نوعی نمونه برداری از بافت های استخوانی می باشد که معمولاً در مرکز درمانی مانند کلینیک ها، مطب و یا بیمارستان قابل اجرا خواهد بود.
مدت زمان انجام بیوپسی مغز استخوان نهایتا ۲۰ دقیقه الی نیم ساعت طول می کشد، البته باید زمانی را برای آماده شدن و مراقبت های بعد از آن در نظر بگیرید.
پزشکان توصیه دارند که قبل از انجام بیوپسی مغز استخوان بهتر است که زودتر در مراکز درمانی حاضر شده و اگر نیاز باشد پزشکان از داروهای آرام بخش برای بیمار استفاده می کنند.
در اغلب موارد بیوپسی مغز استخوان از قسمت لگن انجام میشود و متخصصان در مواردی استخوان سینه را نیز برای بیوپسی مناسب می دانند.
با این حال برای انجام بیوپسی مغز استخوان پزشکان از سوزن های خاص استفاده کرده که با ورود آنها به بخش استخوانی می توانند نمونه برداری را انجام دهند، به طور کلی پزشکان در فضای کاملا استریل بیوپسی مغز استخوان را انجام می دهند تا بتوانند هر گونه آلودگی را از مراجعین دور کنند.
توجه داشته باشید که قبل از انجام بیوپسی مغز استخوان پزشکان تمامی شرایط را فراهم کرده تا بیماران در وضعیت کاملا مساعد این نمونه برداری حساس را انجام دهند.
پزشکان سعی دارند تا برش کوچکی را بر روی پوست ایجاد کرده و به واسطه سوزنی مخصوص که چند سوراخ بر سر آن قرار می گیرد نمونه مورد نظر را از مغز استخوان خارج می کنند.
در موارد خاص پزشکان سعی دارند از داروهای بی حسی استفاده کنند تا بتوانند مراجعین و بیماران را در وضعیت ثابت و آرام نگه دارند.
پیش از انجام بیوپسی مغز استخوان پزشکان به بیمار یادآور میشوند که ممکن است کمی درد حین بیوپسی و گاها خونریزی را بعد از انجام نمونه برداری تجربه کنند که البته یک پانسمان استریل را بر روی محل بیوپسی قرار می دهند و اگر نیاز باشد مراقبت های ذکر شده را به بیماران یادآور خواهند شد.
در مواردی پزشکان توصیه دارند که برای مدتی کوتاه در مراکز درمانی استراحت کنید تا مبادا محل زخم با تب، قرمزی، خونریزی و یا تورم شدید مواجه شود.
شاید برخی از افراد تصور کنند که نمونه برداری از مغز استخوان فرآیندی بسیار آسان و کوتاه مدت است.
اما توجه داشته باشید که این نمونه گیری ها باید در شرایط کاملاً مساعد و تحت نظر متخصصان انجام شود تا متخصص بتوانند نمونه گیری را با شیوه های درست انجام داده و با یک بار انجام نمونه برداری بخش مناسبی از نمونه را نیز دریافت کنند.
پس از آن نمونه دریافت شده را در مدتی مشخص و طی شرایط و در دمای مناسب به بخش آزمایشگاهی انتقال می دهند تا بتوانند آزمایشات لازم را بر روی آن انجام دهند.
به واسطه بررسی بیوپسی مغز استخوان بسیاری از ناهنجاری ها و بیماری ها مشخص شده و اگر پزشک به بروز سرطان های خاص مشکوک باشد در چنین مواردی به صورت قطعی می تواند تشخیص خود را اعلام نماید.
بیوپسی مغز استخوان به گونه ای انجام میشود که انتقال هر گونه آلودگی و عفونت از طریق زخم به مغز استخوان به حد صفر برسد و پزشکان در شرایطی کاملاً تمیز و استریل این فرآیند را انجام داده تا مبادا سلامتی افراد با خطرات جدی مواجه شود.
تفسیر آزمایش مغز استخوان
پس از انجام تست های تخصصی مانند بیوپسی مغز استخوان عموم افراد با این دغدغه مواجه هستند که چطور می توانند نتیجه گزارشات اعلام شده از آزمایش مغز استخوان را مطالعه کنند.
قطعا بررسی و درک نتیجه اعلام شده از این آزمایش برای عموم افراد بسیار دشوار است و تنها متخصصان می توانند گزارشات را به درستی تفسیر کنند.
به طور کلی هدف اصلی از انجام بیوپسی مغز استخوان این است که پزشک متوجه شود که چه نوع فرایندی در این بخش حساس انجام شده و آیا مغز استخوان شما به درستی عمل می کند یا خیر.
تمامی نمونه هایی که توسط پزشک مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد طی نتیجه ای دقیق اما مختصر و مفید اعلام می گردد و پزشکان با مطالعه آنها متوجه خواهند شد که چه نوع ناهنجاری سلامت شما را تهدید می کند.
در صورتی که پزشک تشخیص دهد سرطان های خاص در بدن فرد به صورت قطعی اتفاق افتاده است هر چه سریع تر مراحل درمان را آغاز می کنند.
البته تمامی فاکتورهای موجود در بیوپسی مغز استخوان به صورت جزئی و با اعداد و ارقام کاملا مشخص در چند ستون درج میشود که پزشک با مقایسه آنها می تواند اطلاعات بسیار زیادی را به دست آورد.
همانطور که می دانید در نتیجه بررسی هایی که از بیوپسی مغز استخوان به عمل می آید پزشکان تمامی فاکتورها مانند تعداد سلول ها و عملکرد آنها را مورد ارزیابی قرار می دهند و هرگونه عوامل غیر طبیعی را به راحتی تشخیص می دهند.
انجام این نمونه برداری برای بسیاری از افراد کاملاً حیاتی بوده و متخصصان به واسطه آن می توانند درمان های قطعی را آغاز نمایند.
توجه داشته باشید که هرگونه اختلال و بیماری مربوط به خون و سایر بخش های بدن به این واسطه مشخص میشود زیرا مغز استخوان بخش حیاتی و کلیدی در بدن به شمار می آید که به واسطه نمونه برداری و آزمایش آن بسیاری از آسیب های پنهان و آشکار مشخص خواهند شد.
نتیجه آزمایشی که از بیوپسی مغز استخوان به دست می آید کاملاً تخصصی و پیچیده می باشد و هیچ فردی جز متخصصان نمی توانند تفسیر آن را به شما اعلام نمایند.
بهتر است که به محض دریافت نتیجه آزمایش خود به پزشکان و متخصصان مربوطه مراجعه کرده و از آنها بخواهید که با تفسیر آزمایش به شما اعلام کنند که آیا خطری سلامت شما را تهدید می کند یا خیر.
نکته مهمی که در مورد تفسیر و نتیجه بیوپسی مغز استخوان باید بدانید این است که به واسطه این فرآیند پزشکان می توانند شمارش کامل سلول های خونی را انجام دهند و متوجه خواهند شد که سرعت و روند ساخت آنها در مغز استخوان چگونه طی میشود و آیا به واسطه کمبود آنها فرد بیماری های خاصی را دارا می باشد یا خیر.
به همین دلیل است که پزشکان توصیه دارند بیوپسی مغز استخوان در مراکز معتبر انجام شود تا به واسطه فعالیت های آزمایشگاهی بسیار دقیق بتوانند اطلاعات جزئی و کاربردی را از این نمونه برداری به دست آورد و با اعتماد به نتیجه به دست آمده تفسیری دقیق و تشخیصی به موقع انجام خواهد شد.