آزمایش کشت زخم

آزمایش کشت خون

کشت خون چیست؟ یکی از روش های تشخیصی برای بررسی وضعیت جسمانی افراد کشت خون است که نوعی آزمایش به شمار آمده و به این واسطه پزشکان می‌ توانند هر گونه مهاجم خارجی موجود در خون را بررسی کنند. گاها بنا به دلایل مختلف انواع باکتری ها، قارچ ها و یا میکروارگانیسم موجود در خون […]

کشت خون چیست؟

یکی از روش های تشخیصی برای بررسی وضعیت جسمانی افراد کشت خون است که نوعی آزمایش به شمار آمده و به این واسطه پزشکان می‌ توانند هر گونه مهاجم خارجی موجود در خون را بررسی کنند.

گاها بنا به دلایل مختلف انواع باکتری ها، قارچ ها و یا میکروارگانیسم موجود در خون می توانند منجر به بروز بیماری‌ های مختلف شوند که به واسطه آزمایش کشت خون پزشکان خیلی دقیق متوجه خواهند شد که علت بروز عفونت و بیماری چیست و می‌ توانند خیلی دقیق علت مشکل پیش آمده را نیز بررسی نمایند.

زمانی که پزشکان کشت خون را برای افراد الزامی می دانند به این معناست که تا حدودی تشخیص خود را مبنی بر بروز نوعی باکتری و آلودگی در خون گذاشته و سعی دارند که با این روش هر چه دقیق‌ تر وضعیت فرد را بررسی کنند.

اگر عفونت در بدن باقی بماند منجر به بروز بیماری‌ های بسیار شدید شده و سایر ارگان های حیاتی بدن با خطرات جدی مواجه خواهند شد.

معمولاً عفونت ها به واسطه سیستم ایمنی بدن سرکوب میشوند اما در مواردی ممکن است این روند با اختلال مواجه شده و فرد آسیب های جانبی ناشی از ورود مهاجم به بدن را تجربه کند.

حتما می دانید که گردش خون فرایندی کلیدی و موثر در سلامت و کارکرده درست سایر ارگان‌های بدن می باشد.

حال اگر در جریان خون عوامل بیماری زا مانند انواع عفونت باقی مانده باشد می تواند سلامت بدن را با خطرات جدی مواجه سازد.

اگر پزشک متوجه شود که شخصی به دلیل عفونت موجود در خون بیماری خاص و یا عارضه شدیدی را متحمل شده است به واسطه آزمایش کشت خون خیلی دقیق تر متوجه خواهند شد که علت چیست و شدت آسیب پیش آمده تا چه حد است.

به این واسطه پزشکان می‌ توانند فرآیند درمان را سریع تر آغاز کرده تا مبادا عفونت باقیمانده در خون برای فرد دردسرساز شود.

هرگونه آلودگی و انواع میکروب هایی که به بدن وارد میشوند از طریق سیستم ایمنی دفع خواهند شد اما ممکن است شما عوارض بسیار محدود را در کوتاه مدت تجربه کنید.

در مواردی که عفونت با وجود باکتری ها در خون گسترش پیدا می‌ کند ممکن است زندگی طبیعی افراد با اختلال مواجه شده و در چنین شرایطی پزشک به وجود کشت خون مشکوک میشود.

کشت خون به معنی ورود عفونت در خون است که سایر ارگان‌ های حیاتی بدن و تمامی بخش‌ های مختلف در معرض آسیب‌ های جدی قرار می‌ گیرند.

با این حال اگر پزشکان انجام کشت خون را برای شما الزامی می دانند باید بدانید که برای بررسی وضعیت سلامتی انجام این آزمایش الزامی می باشد و نباید به هیچ عنوان این فرآیند را پشت گوش بیندازید.

یکی از روش‌ های تشخیصی برای بررسی انواع بیماری ها، کشت خون است که به این واسطه پزشکان حجم قابل توجهی از اطلاعات کلیدی را در مورد خون موجود در بدن کسب کرده و خیلی راحت می‌ توانند عوامل بیماری زا را برطرف نمایند.

با این حال پزشکان برای سم زدایی بدن نیاز است که ابتدا کشت خون را انجام داده تا بدانند مشکل پیش آمده تا چه حد جدی است و با چه نوع عارضه ای روبرو هستند.

شاید لازم باشد بدانید که آزمایش کشت خون برای تمامی کسانی که با علائم و عوارض عفونت در بدن مواجه هستند ضروری می باشد.

اگر شخصی با نشانه‌ های خاص مانند تب و لرز و یا درد به پزشک مراجعه کند قطعاً متخصصان برای بررسی هرگونه عفونت در بدن آزمایش کشت خون را الزامی دانسته و معتقدند که با مشخص شدن میزان و علت بروز عفونت پزشک می تواند درمان با آنتی بیوتیک را نیز آغاز کند.

آزمایش کشت خون برای تمامی افراد در سنین مختلف انجام میشود و این فرآیند با یک نمونه گیری ساده از خون انجام می گردد، با این شرایط پزشک می تواند علت و نوع عفونت را بررسی کرده و به این واسطه بهترین روش درمانی را در پیش خواهند گرفت.

همان طور که می دانید بروز تب در بدن به این معنا که سیستم ایمنی با عوامل بیماری زا درگیر است و ممکن است نتواند به تنهایی عامل خارجی و بیگانه را نیز از بدن خارج کند.

معمولاً تب نشانه اولیه بروز عفونت در بدن است اگر در چنین شرایطی به پزشک مراجعه کنید و آزمایش کشت خون را انجام دهید در صورت وجود عفونت خیلی سریع روند درمان آغاز میشود.

زیرا پزشکان معتقدند به هیچ عنوان نباید عفونت وارد جریان خون شود زیرا سلامت سایر ارگان ها با خطرات جدی مواجه خواهد شد.

علائم عفونت بدن برای انجام کشت خون

علائم عفونت بدن برای انجام کشت خون
علائم عفونت بدن برای انجام کشت خون

گاها پیش می آید که هنگام مراجعه به پزشک برای بررسی آسیب پیش آمده متخصصان از شما می خواهند که تمامی علائم را برای آنها شرح دهید تا دقیق تر متوجه شوند که مشکل و بیماری پیش آمده مربوط به کدام عارضه می باشد.

اگر مشکلات و عوارضی مانند تب و لرز شدید را تجربه می‌ کنید و یا دچار تنفس سریع و یا تپش قلب بالا هستید باید بدانید که پزشکان این علائم را از نشانه های عفونت دانسته و به افراد توصیه می کنند در صورت داشتن خستگی‌ های مفرط، درد مفاصل و سردرد باید به پزشک مراجعه کرد و آزمایشات تکمیلی را انجام داد.

توجه داشته باشید که اگر عفونت برای مدت طولانی در بدن باقی بماند با علائمی مانند کاهش ادرار، گیجی و سرگیجه همراه است و ممکن است در مواردی فرد حالت تهوع و پوست لکه دار را نیز تجربه کند.

پزشکان و متخصصان عفونت در بدن را عاملی جدی و خطر آفرین دانسته و معتقدند که اگر این عارضه خیلی سریع تشخیص داده نشود روند درمان به تاخیر افتاده و سلامت افراد را تهدید می کند.

حتماً می دانید که با وجود بیماری های خاص مانند دیابت، سرطان و بیماری‌ های خود ایمنی و ایدز بروز عفونت در بدن نیز می‌ تواند تا حد بسیار زیادی خطرناک باشد.

زیرا بدن این افراد نسبت به سایرین توانایی کمتری در مقابله با عوامل بیماری زا دارد و ممکن است این عفونت ها را در حد بسیار شدید تجربه کنند.

اغلب پزشکان معتقدند که بروز عفونت و یا کشت خون با دارو درمانی برطرف میشود اما مهم است که در زمان مناسب به این عارضه رسیدگی شود.

با این حال کسانی که دارای بیماری‌ های زمینه‌ ای و یا ضعف در سیستم ایمنی بدن هستند بیش از دیگران مستعد بیماری خواهند بود و ممکن است در صورت درمان های خاص مانند هرگونه عمل در ناحیه قلب بیش از دیگران عفونت در بدن را تجربه کنند.

انجام جراحی های مختلف و یا نوع خاصی از عفونت که اخیراً با آن مواجه بوده اید می تواند عاملی برای تشدید این عارضه باشد.

با این حال پزشکان به تمامی افراد به ویژه کسانی که در برابر انواع عفونت ضعیف تر هستند توصیه دارند که به خوبی از سلامت خود مراقبت کنند و در صورت مواجهه با هر کدام از علائم ذکر شده خیلی سریع به مراکز تخصصی مراجعه نمایند.

تا با انجام کشت خون متوجه شوند که آیا وضعیت سلامتی آنها در حد مساعد است یا عوامل بیماری زا سلامت آنها را تهدید می کند.

به طور کلی بدن هر انسان در برابر عفونت های پیش آمده علائم و عوارض مشابهی را از خود نشان می دهد اما با توجه به وضعیت جسمانی افراد ممکن است شدت متفاوت داشته باشد.

عموم پزشکان تب و لرز و بروز عرق سرد و بیحالی را از علائم عفونت می‌ دانند و به تمامی افراد توصیه می کنند در صورت مواجهه با این علائم هر چند کوتاه مدت و خفیف به پزشک مراجعه نمایند باقی ماندن عفونت در خون خطرات زیادی به همراه دارد و نباید هرگز نسبت به آن بی تفاوت باشید.

در مواردی مشاهده میشود که بروز عفونت های شدید در بدن و عدم رسیدگی به موقع خطرات و عوارض زیادی را برای افراد به همراه داشته است.

عفونت برای برخی از افراد در گروه‌ های سنی خاص تهدیدی جدی به شمار آمده و افراد بالای ۶۵ سال، نوزادان و بانوان باردار باید نسبت به این مسئله حساسیت خیلی زیادی داشته باشند.

اگر شخصی با بیماری‌ هایی مانند دیابت، سرطان و یا مشکلات کلیوی مواجه باشد عفونت می‌ تواند آسیب‌ های زیادی را برای آنها به همراه آورد و هرگونه ضعف سیستم ایمنی بدن منجر به بروز اختلالات بسیار گسترده در بدن خواهد شد.

پزشکان برای تمامی کسانی که با مشکلات خاص مانند سوختگی و یا زخم های مختلف مواجه هستند عفونت را بسیار خطرناک دانسته و معتقدند به محض مشاهده اولین علامت باید روند درمان آغاز شود در غیر این صورت سایر ارگان های حیاتی بدن با خطر مواجه شده و می تواند عواقب جبران ناپذیری را برای بیماران به همراه آورد.

آزمایش کشت خون چرا انجام می شود؟

کلیه افراد با بروز علائم بیماری به پزشک مراجعه کرده و سعی دارند تا متوجه شوند علت آسیب پیش آمده چیست و آیا بیماری خاصی سلامت آنها را تهدید می‌ کند یا خیر.

اگر پزشک متوجه شود که علائم پیش آمده مربوط به عفونت پنهان در بدن است انجام آزمایش کشت خون را برای فرد الزامی می دانند زیرا پزشکان می‌ دانند که اگر عفونت در بخش های مختلف بدن باقی بماند منجر به افزایش و رشد این عارضه شده و سایر بیماری‌ های خطرناک برای افراد اتفاق می‌ افتد.

در موارد زیاد کشت خون منجر به بروز مننژیت و یا عفونت های کلیوی میشود و می‌ تواند فرد را در معرض آسیب های خاص مانند سپسیس و پنومونی قرار دهد.

در چنین شرایطی انجام آزمایش کشت خون الزامی است و پزشکان شرایط انجام را برای شما شرح خواهد داد تا خیلی دقیق بتوانید این روش تشخیصی کاربردی را نیز انجام دهید.

پزشکان و متخصصان پس از تایید بروز عفونت در بدن سعی دارند که به واسطه آزمایش کشت خون تشخیص دهند که نوع میکروب موجود در بدن چیست و عوامل ایجاد عفونت کدام عارضه می باشد.

متخصصان با بررسی و انجام این آزمایش تشخیص می دهند که عفونت از نوع قارچی است یا باکتریایی، اما بعد از انجام این آزمایش پزشک شدت و میزان آسیب را تعیین کرده و وارد پروسه های درمانی میشود.

به واسطه انجام آزمایش کشت خون پزشک تعیین خواهد کرد که چه نوع آنتی بیوتیک با چه دوزی برای فرد مناسب است تا بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن عفونت را از بدن شخص پاکسازی کنند.

آنتی بیوتیک هایی که برای عفونت های قارچی یا باکتریایی استفاده میشود با یکدیگر متفاوت هستند و این دارو درمانی باید مطابق با آسیب پیش آمده انجام شود، به همین دلیل است که پزشکان پیش از انجام فرآیندهای درمانی انجام آزمایش کشت خون را نیز الزامی می دانند و به این واسطه می توانند روند درمان را خیلی دقیق و با سرعت به انجام برسانند.

اگر پزشک متوجه شود که فرد وضعیت جسمانی نرمالی دارد اما بی دلیل در ساعاتی از روز تب را تجربه می‌ کند می‌ دانند که عفونت در بدن وجود دارد و به وسیله آزمایش کشت خون متوجه میشوند که این عفونت نشات گرفته از کدام ارگان در بدن است و با چه نوع خطری مواجه هستند.

پزشکان و متخصصان امروزه روش های درمانی دقیق را در پیش می گیرند و به هیچ عنوان فرایند درمان عوارض جسمانی را بر پایه و اساس حدس و گمان پیش نخواهند برد.

روش‌ های تشخیصی مانند آزمایش کشت خون به پزشکان کمک زیادی می‌ کند تا بتوانند درمان را خیلی دقیق آغاز کرده و تکمیل نمایند.

اگر پزشک به طور دقیق بداند که علت عفونت چیست و با چه نوع بیماری مواجه هستند می‌ تواند خیلی دقیق دارو درمانی را آغاز کرده و نهایتاً طی چند روز بعد فرد بهبودی کامل را تجربه می‌ کند.

به همین دلیل است که آزمایش کشت خون یکی از روش های موثر برای بررسی آسیب‌ های جسمانی می باشد و عموم پزشکان با این روش تشخیصی می‌ توانند روند درمان بیماری خود را نیز سرعت ببخشند و تمامی افراد از هرگونه خطرات جدی و جبران ناپذیر محفوظ می مانند.

تمامی پزشکان به افراد توصیه دارند که مشکلات شایع مانند عفونت را جدی بگیرند زیرا این عارضه خطرناک ممکن است برای برخی از گروه‌ های سنی به آسیبی بزرگ و جبران ناپذیر تبدیل شود‌ اگر پزشکان بنا به دلایل مختلف آزمایش کشت خون را برای شما الزامی می دانند حتماً این تست را انجام داده تا وضعیت سلامتی شما زودتر مشخص شود.

یکی از مهمترین دلایل برای انجام آزمایش کشت خون این است که علائمی که بروز پیدا می کند آنقدر خفیف و گذرا هستند که ممکن است پزشک نتواند تشخیص قطعی خود را به مراجعین اعلام کند.

در چنین شرایطی با یک آزمایش بسیار ساده و نه چندان سخت پزشک متوجه خواهد شد که آیا تشخیص احتمالی آنها درست بوده است یا خیر.

اگر پزشکان به واسطه آزمایش کشت خون عفونت را به صورت قطعی تشخیص دهند خیلی راحت تر و دقیق تر می توانند روند درمان را آغاز کنند و با بهترین داروها می‌ توانند این عفونت را از بدن شخص پاکسازی نمایند بدون آنکه عوارض جدی برای آنها به وجود آید.

نحوه انجام آزمایش کشت خون

نحوه انجام آزمایش کشت خون
نحوه انجام آزمایش کشت خون

پس از مراجعه به مراکز درمانی متخصصان برای بررسی های دقیق تر آزمایش کشت خون را برای مراجعین الزامی می دانند اما این سوال به وجود می‌ آید که این آزمایش باید در چه شرایطی انجام شود تا هرگونه خطا در نتیجه به دست آمده کاهش پیدا کند.

به طور کلی برای انجام آزمایش کشت خون نیاز به آمادگی خاصی نخواهید داشت اما باید پیش از انجام این آزمایش اگر از داروهای خاصی مانند آنتی بیوتیک و یا داروهای ضد قارچ استفاده می کنید حتما با پزشک خود در میان بگذارید.

در مواردی پزشکان مصرف این داروها را ممنوع اعلام کرده یا به شما توصیه می‌ کنند که چند روز پیش از آزمایش مصرف این داروها را موقتاً کنار بگذارید.

بهتر است که برای انجام آزمایش خون به کلینیک ها و مراکز معتبر مراجعه کنید تا انجام نمونه گیری به درستی انجام پذیرد و پزشکان خیلی دقیق و با استفاده از تجهیزات پیشرفته می توانند نمونه دریافتی را مورد آزمایش قرار دهند، پس از آن نتیجه به صورت دقیق و بدون خطا برای شما حاصل میشود.

مهمترین مرحله برای انجام آزمایش کشت خون فرآیند نمونه گیری می باشد.

تمامی کسانی که در این زمینه آموزش های تکمیلی را سپری کرده اند می توانند نمونه گیری خون را انجام داده و اطمینان داشته باشید که هیچ گونه خطر و آسیب را برای شخص به همراه نخواهد داشت.

تفاوتی که این نوع نمونه گیری با سایر آزمایشات دارد این است که در طی فواصل زمانی مشخص دو یا سه بار نمونه خون از رگ های مختلف دریافت میشود تا احتمال وجود باکتری در بخش های مختلف بدن دقیق‌ تر مورد بررسی قرار بگیرد.

اگر بر اثر بروز عفونت در خون به مراکز درمانی مراجعه کنید متخصصان نمونه گیری را در همان زمان انجام می‌ دهند و البته پزشکان بهترین زمان برای نمونه گیری را زمانی می دانند که بیمار با تب و لرز مواجه است.

پس از انجام نمونه گیری خون مربوطه در شیشه های آزمایشگاه و در دما و موقعیت مناسب نگهداری میشود پس از آن پزشکان به واسطه دستگاه ها و انواع میکروسکوپ های مخصوص نمونه خون را مورد ارزیابی قرار می دهند تا بتوانند هر گونه عوامل بیماری زا را به سرعت پیدا کند.

هر چه تجهیزات موجود در آزمایشگاه پیشرفته تر باشد آزمایش کشت خون با دقت بالاتر انجام میشود و حتی کوچک ترین عوامل بیماری زا به راحتی مشخص شده و متخصصان می توانند نوع قارچی و یا باکتریایی آن را تشخیص دهند.

نکته بسیار مهم این است که اگر وضعیت جسمانی بیماران خاص باشد پزشک شرایط مناسب برای انجام آزمایش را به آنها اعلام می‌ کند و با توجه به شدت عارضه فرد باید در زمانی که پزشک تعیین می کند به مراکز مربوطه مراجعه نماید.

به شما توصیه می‌ کنیم که برای انجام آزمایش کشت خون حتما نکات ذکر شده توسط پزشک را جدی بگیرید و تمامی مراحل آزمایش با دقت و بدون خطا انجام میشود.

این روند باعث میشود تا نتیجه آزمایش با کیفیت مطلوب حاصل شده و پزشک با بررسی و اعتماد به نتیجه آزمایش می تواند روند درمان را آغاز کند.

این مسئله بسیار مهم است که برای انجام آزمایش کشت خون و تمامی فرآیندهای تخصصی به مراکز معتبر مراجعه کنید.

زیرا از ابتدایی ترین مرحله آزمایش و تا زمانی که نتیجه دریافت میشود تمامی قوانین به درستی رعایت شده تا میزان خطا در آزمایش به حد صفر برسد.

به همین دلیل است که پزشکان آزمایش کشت خون را روشی تشخیصی بسیار خوبی دانسته و بر این اساس می‌ توانند روند درمان هر گونه عفونت را در پیش بگیرند.

با توجه به وضعیت جسمانی مراجعین و شدت عارضه پزشکان شرایط خاصی را برای انجام آزمایش به افراد اعلام می‌ کنند و اینکه فرد باید به صورت ناشتا و یا در طی روز به آزمایشگاه مراجعه کنید طبق گفته و تشخیص پزشک خواهد بود.

با این حال اگر متخصصان شرایط خاصی را برای انجام آزمایش به شما یادآور میشوند بهتر است تمامی نکات را رعایت کرده تا نتیجه آزمایش آنگونه که باید حاصل شود.

جواب آزمایش کشت خون

جواب آزمایش کشت خون
جواب آزمایش کشت خون

پس از انجام آزمایش کشت خون مراجعین و بیماران با این دغدغه مواجه هستند که نتیجه آزمایش آنها چگونه خواهد بود و آیا عوامل بیماری زا در خون آنها مشاهده میشود یا خیر.

پس از انجام آزمایش کشت خون طی مدت زمان مشخص و تعیین شده از طرف مراکز آزمایشگاهی به شما اعلام می‌ کنند که برای دریافت نتیجه چند روز بعد از نمونه گیری باید مراجعه کنید.

لازم به ذکر است که نمونه دریافت شده در محیط و دمای مشخصی نگهداری میشود تا پزشکان بتوانند بررسی های دقیق را انجام دهند

اگر دو روز بعد از انجام نمونه گیری هیچگونه رشد قارچی و باکتریایی در نمونه خون مشاهده نشود نشان دهنده این است که هیچگونه عوامل بیماری زا در خون وجود ندارد و کشت خون اتفاق نیفتاده است.

اما پنج روز بعد از این روند اگر همچنان رشد میکروارگانیسم در نمونه خون مشاهده نشود پزشکان به طور قطعی نتیجه منفی را برای آزمایش کشت خون اعلام می کند.

اما در مواردی در طی گذشت زمان ممکن است پزشکان متوجه شوند که کمی تغییر رنگ در نمونه خون اتفاق افتاده و بخش‌ های مختلف آن به رنگ بنفش درآمده است.

معمولاً نوع خاصی از باکتری ها با این علائم در نمونه خون ظهور پیدا می‌ کنند که می‌ تواند نشانه‌ ای از مثبت بودن کشت خون باشد.

اگر رنگ بنفش در نمونه خون مشاهده شود به این معناست که باکتری های خاص با نام استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوک پنومونیه در خون وجود دارد.

نوع دیگری از انواع باکتری ها ممکن است با رنگ قرمز در خون مشاهده شوند که با نام های هموفیلوس آنفولانزا و مننژیت نیستریا از آنها یاد میشود و این امر می تواند نشانه ای از مثبت بودن نتیجه آزمایش باشد.

در مواردی پزشکان می‌ توانند وجود قارچ و هرگونه آلودگی مشابه را در خون به راحتی تشخیص دهند.

اما این مسئله مستلزم آن است که در طی زمان بندی مشخص نمونه مورد نظر بررسی شود.

هرگونه ترکیبات لازم به آن افزوده خواهد شد و پزشکان و متخصصانی که در مراکز آزمایشگاهی فعالیت دارند خیلی دقیق تشخیص خواهند داد که باکتری و یا قارچ موجود در خون از چه نوعی می باشد و تعداد و روند رشد آن تا چه حد است

اینگونه پزشک از وضعیت جسمانی افراد مطلع خواهد شد و با توجه به نتیجه دریافت شده روند درمان آغاز می گردد.

به طور کلی باکتری ها و انواع قارچ هایی که ممکن است وارد خون شوند تنوع زیادی دارند که هر کدام از آنها با روش های متفاوتی مورد بررسی قرار می‌ گیرند و روند درمان متغیری خواهند داشت.

با این حال پزشکان پس از بررسی و مطالعه جواب آزمایش تصمیم‌ گیری خواهند کرد که چه روش درمانی باید برای فرد بیمار در نظر گرفته شود.

البته باید بدانید که اگر در کنار علائم به وجود آمده نتیجه آزمایش منفی اعلام شود پزشکان به دنبال سایر مشکلات خواهند بود تا علت بروز این علائم و شواهد نامعقول را پیدا کنند.

این مسئله برای پزشکان بسیار حائز اهمیت است که نتیجه آزمایش باید کاملا بدون خطا باشد اگر متخصصان تشخیص دهند که نتیجه آزمایش چندان قابل اعتماد نیست ممکن است تکرار آزمایش کشت خون را برای بیماران الزامی بدانند.

به همین دلیل توصیه و تاکید فراوان دارند که برای انجام آزمایش کشت خون حتماً به مراکز معتبر و شناخته شده مراجعه کنید تا بتوانند با این روش هر چه سریع تر روند درمان را آغاز کرده و فرد را از خطرات جدی محفوظ بدارند.

پزشکان و متخصصان توصیه دارند که به محض دریافت نتیجه آزمایش کشت خون باید به پزشک مراجعه کرد تا متخصصان با بررسی های دقیق و تکمیلی متوجه شوند که آیا سلامت شخص با خطرات جدی مواجه است یا خیر.

در این صورت روند درمان خیلی سریع آغاز میشود و فرد عوارض و بیماری های خطرناک را تجربه نخواهد کرد.

تفسیر آزمایش کشت خون

تفسیر آزمایش کشت خون
تفسیر آزمایش کشت خون

پس از انجام آزمایش کشت خون و دریافت نتیجه اگر به پزشک مراجعه کنید متخصصان نتیجه آزمایش را با بیان ساده و قابل فهم برای شما بازگو می‌ کنند تا متوجه شوید که وضعیت بدن و سلامتی سایر بخش ها در چه حدی است.

اگر نتیجه آزمایش کشت خون مثبت شود به این معناست که عامل بیماری زا در بدن فرد وجود دارد که می‌ تواند عفونت نشات گرفته از انواع باکتری و یا قارچ باشد، این عفونت در خون عامل بیماری و آسیب به سایر ارگان های حیاتی است و با این وضعیت پزشکان خیلی سریع روند درمان را آغاز خواهند کرد.

اگر نتیجه آزمایش مثبت باشد پزشکان برای بررسی عامل بیماری زا و شناسایی نوع آن ممکن است تست دیگری را تحت عنوان تست حساسیت و آسیب پذیری برای بیمار تجویز کنند با انجام تست حساسیت پزشک به طور دقیق متوجه خواهد شد که چه نوع دارویی بر عامل بیماری زا اثرگذار است و با این شرایط می توانند خیلی سریع و دقیق هر گونه باکتری و قارچ را نیز در خون از بین ببرند.

اگر تست حساسیت به درستی انجام شود و روند درمان خیلی دقیق طی شود هر گونه آلودگی از بدن پاک سازی میشود و هرگز بازگشتی در کار نخواهد بود، اما زمانی که پزشکان نتیجه کشت خون را منفی اعلام می‌ کنند به این معناست که هیچگونه عامل بیماری زا در بدن شخص وجود ندارد.

اما اگر پزشک متوجه شود که بازهم علائم بیماری در بدن شخص به قوت خود باقی مانده و سایر علائم در نواحی مختلف بروز پیدا می کند احتمال اینکه در نتیجه آزمایش اختلال ایجاد شده باشد قوت می گیرد.

از این رو انجام مجدد آزمایش کشت خون را الزامی دانسته تا بتوانند دقیق تر وضعیت فرد را بررسی نمایند.

با این حال باید بدانید که اگر نتیجه تست کشت خون مثبت شود این مسئله بسیار مهم است که فرآیند درمان چگونه انجام شود.

با توجه به نوع عامل بیماری زا پزشک باید داروی مخصوص و موثر بر آنها را نیز برای فرد تجهیز کند در غیر اینصورت داروی مربوطه اثری بر عفونت ها نخواهد داشت و روند گسترش عفونت نیز ادامه می‌ یابد.

با این حال مراکز آزمایشگاهی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتوانند با انجام آزمایشات دقیق پزشک معالج را از وضعیت بیمار مطلع کنند تا بتوانند دارو درمانی را خیلی دقیق و با کمترین میزان خطا به انجام برسانند، روند درمان انواع عفونت بسیار کوتاه مدت است به شرط آنکه داروهای مناسب و کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد.

اگر دارو متناسب با عوامل بیماری زا استفاده شود نهایتاً با مصرف چند دوز تغییرات محسوس را در بدن مشاهده خواهید کرد و با طی کردن طول دوره درمان عارضه پیش آمده از بدن به طور کامل پاکسازی خواهد شد.

نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که عموم پزشکان با بررسی شواهد و علائمی که در بدن بیمار وجود دارد می‌ توانند به طور قطعی تشخیص دهند که علت بروز آسیب جسمانی عفونت است یا خیر.

اما این آزمایش زمانی انجام میشود که متخصصان نیاز دارند خیلی دقیق نوع بیماری را تشخیص دهند.

در آزمایش کشت خون و در تفسیر آن با جزئیات کامل درج میشود که باکتری و یا قارچ موجود در خون از کدام نوع است و به این واسطه پزشک روند درمان را خیلی بهتر آغاز می کند.

به همین دلیل است که آزمایش کشت خون یکی از روش‌ های تشخیصی کاربردی اعلام شده و پزشکان با انجام این روش می‌ توانند فرآیند بهبود بیماران خود را آغاز نمایند.

البته با تشخیص درست و درمان به موقع به عموم افراد اطمینان خواهند داد که این عارضه در کوتاه‌ مدت بازگشت نخواهد داشت و هرگز خطرات و عوارض جانبی آن را متحمل نمیشوند.

10 پاسخ

    1. اگر چیزی روی محیط کشت رشد نکرده باشد یعنی نتیجه آزمایش منفی است. نتیجه منفی کشت خون نشان می‌دهد که عفونتی در خون فرد وجود ندارد. اما با توجه به اینکه برخی قارچ و باکتری‌ها رشد کندتری دارند، مدت زمان بیشتری لازم است تا نتیجه آزمایش مشخص شود.

    1. زمانی‌که پزشک به وجود عفونت در خون مشکوک می‌شود، انجام تست کشت خون را برای بیمار تجویز می‌کند. آزمایش کشت خون برای بررسی عفونت خون از آن نظر اهمیت دارد که عفونت بدن و خون می‌تواند مشکلات و عوارض جدی به دنبال داشته باشد. خواندن جواب آزمایش کشت خون باید توسط پزشک انجام شود

    1. به طور کلی، آماده‌سازی گزارش کشت خون شما ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد. اما گاهی اوقات ممکن است رشد یک ارگانیسم موجود در کشت خون کند باشد و هفته ها طول بکشد تا وجود ارگانیسم در خون شما رد یا مشخص شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر